“Golden bears” igra danas protiv “Black Hornets” iz Jagodine

Klub američkog fudbala “Golden bears” danas na stadionu FK Brestovca od 15:30 h igra utakmicu drugog kola druge srpske lige protiv “Black Hornets” iz Jagodine.

Oba tima u ovaj meč ulaze posle pobede u gostima nad favorizovanim protivnicima. Po rečima mnogih, ove godine druga liga je najača i najujednačenija do sada, pa nakon početnih kikseva favorite, već u drugom kolu, ova utakmica ima epitet velikog derbija pa je možda već sada odlučujuća za plasman u viši rang.

Što se tiče sastava dveju ekipa na utakmici će igrati čak sedmorica juniorskih reprezentativaca Srbije koji su boje naše zemlji branili na “Balkan Bowl”-u i na pripremnom kampu gde su izborili mesto u timu Srbije za kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Dvojica reprezentativaca su starteri i članovi borskog kluba, radi se o Nemanji Milanoviću (1999.god) i Aleksandru Bogdanoviću (2000.god).

Takođe, za ovu sezonu oba kluba su se pojačala igračima iz SAD , Rajan Pahos kvoterbek i sejfti Jagodine i naš Kigan Linehen sejfti i raningbek. Jagodinci su svoj roster obogatili i igračima iz Bugarske, dok je naša ekipa takođe dovela odlična pojačanja, uglavnom iz najače lige Srbije.

Klub “Golden bears” obećava da će dati sve od sebe da u duhu fer pleja i sa respektom prema protivnuku, pokuša da nastavi niz dobrih rezultata i donese pobedu svom gradu. S obzirom na velike troškove i jako teške uslove uopste za bavljenje ovog sporta, jako su zahvalni sponzorima koji su im omogućili da se ove sezone u jako snažnom rangu bore za super ligu.