Golman Trailović golom u poslednjem trenutku meča doneo bod Boru [FOTO]

1
100

Fudbaleri Bora i jagodinskog “Tabana” podelili su bodove u meču 8. kola Srpske lige “Istok” – 1:1 (0:1). Utakmicu je obeležio hrabar i lucidan potez golmana Nikole Trailovića, koji je u poslednjim trenucima meča postigao gol i spasio poraza svoju ekipu.

ofk-bor-tabane-2014

Borski crno-beli poigravali su se tokom čitavog meča svojim i živcima oko 500 navijača, koji su sunčano i prohladno oktobarsko popodne proveli na stadionu “kraj pirita”.

Nije moralo tako da bude da su umesto okvira gola pogađali unutrašnji deo mreže. Gosti iz Jagodine, vidno fizički snažniji, čvrstom odbranom umalo da iz Bora odnesu sav plen.

Prva ozbiljna prilika na susretu bila je već u trećem minutu, kada je Krstić pogodio stativu. Jalovi napadi smenjivali se se sa obe strane, a prvu ukazanu šansu gosti su iskoristili u 20. minutu. Posle polukontre, Arsić je poslao loptu u mrežu Borana.

Od trenutka kada su stekli prednost Jagodinci su počeli da “čuvaju” rezultat, retko su prilazili golu Trailovića, dok, sa druge strane, borski tim nije uspevao da nametnu svoju igru. Igralo se uglavnom između dva šesnaesterca sa sporadičnim, malo ozbiljnijim pokušajima.

Agilnija i agresivnija igra domaćina viđena je petnaestak minuta pre kraja meča, kada se napadalo sa skoro svim igračima u terenu. Isključenje Cokića u 88. munutu prilikom sprečavanja kontre gostiju drastično je zakomplikovala situaciju Boranima.

Kako se bližio poslednji sudijin zvužduk, pritisak domaće ekipe je rastao, a dostigao je kolminaciju kada je Nikolić iz dobro razvijene akcije postigao prečku.

Nakon takvog epiloga publika se već pomirila sa porazom, ali ne i golman Trailović.

Praktično je do kraja meča ostalo da se izvede samo još slobodan udarac, koji je otišao u šesnaesterac, i ispostaviće se heroj Trailović. On je najbolje iskoristio gužvu, koja se stvorila ispred kolege Babića, i loptu prosledio u gol.

OFK “Bor”: Nikola Trailović, Petar Čovrtanović (Miša Stamenković), Nikola Nikolić, Marko Cokić, Uroš Živanović, Miloš Đoševski, Marko Terzić (Nikola Jovanović), Nikola Krstić (Ivan Terzić), Marjan Mladenović, Saša Jovanović, Dejan Mašić.
FK “Tabane Trgovački”: Nikola Babić, Lazar Stojković, Siniša Urošević (Lazar Jeremić), Igor Stupar, Ivan Miladinović, Boban Vasov, Danijel Stamenković, Lazar Knežević, Nikola Arsić (Miloš Ivić), Mladen Stoicev, Vladimir Kovačević.

[RFG_gallery id=’137′]

1 KOMENTAR

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime