Grad Bor dodelio laptop računare učenicima generacije

U Gradskoj upravi grada Bora upriličen je prijem za osam učenika osnovnih i četiri učenika srednjih škola koji su u prethodnoj školskoj godini poneli titulu učenika generacije.

Za učenike generacija grad Bor je, kao i svake, godine pripremio laptop računari i knjige koji su im na današnjem prijemu uručeni.

Učenica generacije iz Osnovne škole „Sveti Sava” Teodora Nikolić upisala je matematički smer u Gimnaziji „Bora Stanković” u Boru, a kako kaže, planira da studira u inostranstvu.

„Drago mi je što sam uspela da doguram do te titule, drago mi je što sam uspela da
uskladim svo vreme za sve obaveze, bilo je uspona i padova i nadam se da ću u srednjoj školi biti još bolja”, kaže Teodora.

Aleksandra Dimitrijević iz Osnovne škole „3. oktobar” takođe pohađa matematički smer u borskoj Gimnaziji, ali želi da studira medicinu.

„Drago mi je što sam učenica generacije, to je veliki speh i želim da se zahvalim svim
nastavnicima koji su tome doprineli, jer bez njih to ne bi bilo moguće. Naravno da je bilo
teških momenata, ali sve se to prevaziđe”, objašnjava Aleksandra.

Učenik generacije iz Osnovne škole „Petar Radovanović” u Zlotu Andrija Veljković kaže da želi da postane doktor tako da je upisao Medicinsku školu u Zaječaru.

U toku protekle školske godine 78 učenika iz Bora nosioci su Vukove diplome, a kako kaže članica Gradskog veća Tamara Paunović, Grad Bor je izuzetno ponosan na njih i uložiće trud da i u narednom periodu svaki uspeh i trud bude nagrađen.

„To su učenici koji su pokazali izuzetne rezultate u protekloj školskoj godini i ove godineim je obezbeđena skromna nagrada u vidu laptop računara i novčane nagrade koje će im biti uplaćene na raćune, odnosno na račune roditelja za maloletne učenike”, ističe Paunović.

Novčanim sredstvima, dodaje ona, biće nagrađeni nosioci Vukove diplome ali i učenici koji su na takmičenjima zabeležili zavidne rezultate, odnosno prvo, drugo i treće mesto