Grad Bor dodelio stipendije mladim borskim sportistima

U sali Skupštine grada Bora organizovano je potpisivanje ugovora sa ovogodišnjim sportskim stipendistima za postignute izuzetne rezultate. Oni će od od grada biti nagrađeni jednogodišnjom stipendijom u iznosu od sedam hiljada dinara mesečno.

Ove godine dodeljeno je deset stipendija za mlade sportiste koji su tokom prošle godine postigli rezultate na različitim takmičenjima.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić kaže da sve ono što rade klubovi i naši najmlađi sportisti daje rezultate, a da je grad tu samo da ih podrži i da im kroz ovakve stipendije pokaže poštovanje za ono što rade i olakša bavljenje sportom, ali i da klubovima pokaže poštovanje za sve što su uradili za razvoj sporta u Boru.

„Kada smo na ovakvim dešavanjima uvek sam veoma srećan i ponosan zbog toga što se iz dana u dan sve veći broj mladih ljudi uključuje u sport i prave i pokazuju dobre rezultate. Pre tri godine smo imali dve stipendije za mlade sportiste, prošle godine četiri, a ove godine deset. Ove godine budžet za sport je uvećan na 60 miliona dinara, klubovi treba da stvore bolje uslove za razvoj sporta, da deci olakšaju bavljenje sportom. Mi kao Grad ćemo, kao i uvek, investirati u razvoj sportskih objekata, rekvizita i svega što treba i služi za bavljenje sportom, a na našoj deci je da nas svaki put obraduju, kao što nas obraduju i na svakom manjem ili većem takmičenju i u Srbiji, i u Evropi, a i u svetu”, ističe Milikić.

Jedna od dobitnica stipendije, Tijana Ilić, član Juniorske rukometne reprezentacije Srbije kaže da da joj ova stipendija znači koliko finansijski, toliko i kao podsticaj da trenira još više i da postiže još bolje rezultate, dok Sara Šainović, državni prvak u svojoj kategoriji, a sada u starijoj kategoriji druga u Srbiji, objašnjava da joj stipendija mnogo pomaže, ali pored toga, kako kaže, „ovo je priznanje za moj uspeh u koji je uložen sav moj trud”.