Grad Bor donirao vozilo Policijskoj upravi

Grad Bor donirao je danas putničko vozilo marke „Škoda Fabia“ ovdašnjoj policijskoj upravi, nabavljeno iz Fonda za bezbednost saobraćaja.

Ključeve novog vozila načelniku Policijske uprave u Boru Branislavu Stojadinoviću svečano je uručio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Milikić je istakao da je ova donacija nastavak uspešne saradnje između grada i policijske uprave uspostavljane u cilju povećanja bezbednosti Borana.

„Svi smo na jednom velikom zadatku, a to je da grad Bor, shodno svojim mogućnostima, pomogne i podigne nivo i kapacitet, koliko je to moguće sa naše strane, službenika i Policijske uprave u Boru, a isto tako i da Policijska uprava vodi računa o bezbednosti našeg grada“, istakao je gradonačelnik.

Grad Bor je prošle godine, takođe, donirao dva vozila, a do kraja godine biće nabavljeno još jedno.

Vozila su kupljena iz gradskog Fonda za bezbednost saobraćaja koji se puni od kazni naplaćenih od vozača na teritoriji grada Bora.

„To je Fond koji se puni ili prosto stvara od mandatnih kazni koje se počine na teritoriji grada Bora od čega 70 procenata ide u republički budžet, a 30 u budžet grada i upravo od tih sredstava kupujemo namenski ova vozila za potrebe Policijske uprave u Boru“, naveo je Aleksandar Milikić.

Godišnje se u gradski fond koji služi za podizanje bezbednosti u saobraćaju ali i opšte bezbednosti u gradu „slije“ oko četiri miliona dinara, istakao je gradonačelnik i naveo da je osim za nabavku novog vozila za Policijsku upravu u Boru, deo sredstava iz Fonda ove godine bio usmeren i na završavanje dela video nadzora, koji je započet prošle godine.

„U 2019. ćemo se opredeliti da više sredstava odvojimo za video nadzor i bezbednost u tom delu“, dodao je Milikić i rekao da će naredne godine sredstva iz Fonda za bezbednost saobraćaja biti usmeren na video nadzor oko škola i ključnih saobraćajnica.