Grad Bor formirao Radnu grupu za rešavanje otvorenih pitanja sa „Zijinom“

1
1744

Gradsko veće Grada Bora formiralo je Radnu grupu za rešavanje otvorenih pitanja iz oblasti zaštite životne sredine i drugih, koja mogu da imaju posledice za građane Bora, vezanih za rad i poslovanje Serbia Zijin Bor Cooper D.O.O i Zijin Rakita Exploration D.O.O.

Predsednik ove Radne grupe je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, zamenik predsednika Nikola Marić, a članovi Ljiljana Lekić, Dragana Nikolić i Ljiljana Marković Luković.

U radu ove radne grupe učestvovaće ravnopravno predsednici Saveta mesnih zajednica Кrivelj, Oštrelj, Slatina, Bučje, Brestovac i Metovnica na čijim se teritorijama obavlja rudarska delatnost.

Namera je nadležnih da ova radna grupa u roku od osam dana analizira i razmotri sva otvorena pitanja iz oblasti zaštite životne sredine, ali i ostalu problematiku, kao i da sa njima upozna predstavnike Serbia Zijin Bor Cooper i ZiJin Rakita Exploration kako bi se na obostrano zadovoljstvo iznedrila i najbolja rešenja.

Radna grupa će Gradsko veće grada Bora na svaka tri meseca informisati o svojim aktivnostima i radiće bez naknade, rečeno je da sednici Veća.

1 KOMENTAR

  1. Od banjski čistog vazduha u Boru, kao pre 1903. godine, kako je veličao sebe grobar RTB Bor, Sosa ostavio je kineskim vlasnicima više repova, kao prekomernog zagađenja vazduha, kolektora Kriveljske reke, neočišćene Borske reke, a obećao je za dve godine od predhodnih izbora. Najgore je što je, usled promašene investicije nove fleš peći i postrojenje za proizvodnju sumporne kiseline, a u Boru nije izgrađena nova topionica, kako laže grobar RTB Bor, s tim što investicije koštaju kao da je izgrađena zaista nova topionica, a nije. Gde odoše tolike pare, više od 300 miliona evra i dugovi od milijardu evra. Kinezima je ostavio fleš peć najnižeg kapaciteta u svetu, ali zato sa najvećim zagađenjem vode, vazduha i zemlje. To je taj bajkolažni uspeh, kome je najviše, neopravdano, verovao vlasnik Srbije, a borani I boranke nek’ se truju do njihove mile volje. Od Vlade ne treba ništa očekivati da preduzme po pitanju prekomernog zagađenja i trovanja borana. Naime, Kombinat bakra bio je i ostaje mezimče vlade i predsednika, čiji je štićenik doskoračnji čelnik RTB Bor. Radnoj grupi u Boru želim da uspe u svojoj i nameri gradonačalnika, kome takođe želim da uspe.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime