Grad Bor nagradio uspešne sportiste, stipendije za mlade takmičare

U Gradskoj upravi danas su svečano dodeljeni ugovori o stipendiranju i nagrade uspešnim sportistima za postignute rezultate tokom prethodne godine.

Foto: Ivan Mitrović

Ukupno osam stipendija dodeljeno je mladim borskim sportistima koji su se istakli na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je istakao da je vidljiv napredak u radu klubova i da su rezultati sportista sve bolji, što grad ume da ceni.

Foto: Ivan Mitrović

„Naši sportisti su šampioni u različitim sportovima i disciplinama i zahvaljujući njihovom trudu i uspesima Bor je postao prepoznatljiv na svetskoj i evropskoj sportskoj mapi. Ponosni smo na činjenicu da Bor ima članove reprezentacije Srbije u gotovo svim sportovima. Njihovi uspesi su naša inspiracija i zato ćemo nastaviti da podržavamo talente i sportske klubove, svesni kolika je uloga sporta u promovisanju zdravog načina života“, rekao je Milikić.

Mesečne stipendije u iznosu od 12 hiljada dinara dobijeće tokom narednih 12 meseci. Osim finansijske podrške, gradonačelnik je istakao da je ovo i simboličan gest podrške mladim sportistima.

Foto: Ivan Mitrović

„Ove godine smo napravili jednu malu promenu, pa su mesečni iznosi stipendija sa 7.000 podignuti na 12.000 dinara. Ovo je samo jedna simbolična pomoć i podrška mladim sportistima, da vide, da i grad brine u njima“, kazao je Milikić i najavio da će naredne godine budžet za sport i stipendije sportista dodatno biti uvećan.

Gradska uprava je na predlog Komisije za ocenu programa u oblasti sporta odobrila stipendiranje Urošu Krstiću (Kik boks klub Bor), Sari Šainović (Džudo klub Bor), Mateji Tadiću (Kuglaški klub Bakar), Teodoru Ivanoviću (Klub sportskih ribolovaca Poštar), Tari Marivović (Ženski omladinski rukomentni klub Bor), Sabini Šerifi (Ženski omladinski rukomentni klub Bor), Jani Bojković (Košarkaški klub Rudar 1903) i Jani Petrović (Košarkaški klub Rudar 1903).

Nagrađeni su i sportisti i sportske organizacije koji su ostvarili izvanredne rezultate tokom minule godine. Nagrade u rasponu od 48 do 180 hiljada dinara dodeljene su onima koji su dostojno predstavljali grad na sportskim takmičenjima.

Foto: Ivan Mitrović

 

Nagrade i priznanja za postignute sportske rezultate i doprinos u razvoja sporta dobili su Uroš Krstić, Boban Nikolić, Nataša Kandić, Stanislav Tarailo, Ana Marija Žujović, Srboslav Lazić, Bojana Kontić i Bodi bilding klub Partizan.