Grad Bor nastavlja da otkupljuje akcije Centroistoka

U Gradskoj upravi grada Bora održan je jedan od završnih sastanaka sa akcionarima Akcionarskog društva „Centroistok” Bor u vezi sa otkupom preostalih akcija.

Grad Bor je vlasnik 79 odsto akcija Centroistoka, a sada se otvara mogućnost da otkupi akcije malih akcionara, kako bi ovo preduzeće prešlo u stoprocentno vlasništvo grada. Na taj način grad Bor će moći da ulaže u Centroistokove objekte i vrati stari sjaj ovom trgovinskom lancu.

„Grad će preostale akcije u narednom periodu otkupiti po tržišnim cenama. Već je spremno pedesetak ugovora koji bi trebalo da se narednih dana potpišu kod notara. Cilj je da do kraja godine budu pozvani svi akcionari koji su spremni da gradu Boru prodaju akcije kako bi postao većinski vlasnik Centroistoka i, na taj način, u potpunosti upravljao ovim preduzećem. U prethodnom periodu smo, zajendo sa upravom Centroistoka, našli način da uredimo Gradsku pijacu koja je bila ruglo poslednjih decenija, a naš cilj je da svi Centroistokovi objekti maksimalno budu stavljeni u službu građana Bora”, ističe gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

On je pozivao sve akcionare da se jave u „Centroistok” i gradskim službama radi prodaje svojih akcija.