Grad Bor obeležio danas svoju krsnu slavu Đurđic

5
707

U prisustvu velikog broja zvanica i gostiju Grad Bor proslavio je danas svoju krsnu slavu Đurđic. Povodom današnjeg praznika u hramu Svetog Velikomučenika Georgija Pobedonosca u Boru, služena je sveta arhijerejska liturgija.

Đurđic, praznik u znak sećanja na dan prenosa prenosa moštiju svetog velikomučenika Georgija iz Nikomidije u grad Lidu Palestinsku, Grad Bor obeležava kao svoju krsnu slavu.

Tim povodom, u zgradi Gradske uprave, rezanje slavskog kolača obavio je protonamesnik Radoje Mijović, starešina u hramu Svetog Velikomučenika Georgija Pobedonosca u Boru, prenevši prisutnima i pozdrave i blagoslove episkopa timočkog Ilariona.

Obeležavanju ovog praznika prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnika lokalne samouprave, ali i ustanova i javnih preduzeća.

“Mi danas u Boru imamo jednu veliku odgovornost i veliku brigu da brinemo jedni o drugima, da se okrenemo jedni ka drugima, da se volimo i poštujemo. Da zajedničkim snagama gradimo grad u kojem živimo”, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Povodom današnjeg praznika služena je i sveta arhijerejska liturgija u borskom hramu Svetog Velikomučenika Georgija Pobedonosca u Boru.

Ovom svetitelju su, inače, tokom godine, posvećena dva praznika, Đurđevdan na dan njegovom stradanja u vreme rimskog cara Dioklecijana, 23. aprila po julijanskom, odnosno 6. maja po gregorijanskom kalendaru i Đurđic u znak sećanja na dan prenosa moštiju Svetog Georgija u novi hram.

5 KOMENTARA

  1. Slavite slavu, tu ste se okupili jedan do drugog i niko da nosi masku i rukavice a onda će Bor da ima još 180 zaraženih + 2000 u izolaciji, lep primer građanima Bora! Propao bi grad da se ovo nije izvelo, po meni je ovo totalno neodgovorno i bahato u ovom riskantnom trenutku kada koronavirus hara kod nas u Boru!!! Strasno, i neodgovorno prema građanima Bora!

  2. Slavite slavu, tu ste se okupili jedan do drugog i niko da nosi masku i rukavice a onda će Bor da ima još 180 zaraženih + 2000 u izolaciji, lep primer dajete građanima Bora! Propao bi grad da se ovo nije izvelo na ovakav način, po meni je ovo totalno neodgovorno i bahato u ovom riskantnom trenutku kada koronavirus hara kod nas u Boru!!! Strasno, i neodgovorno prema građanima Bora!

  3. Izvinjavam se, datum nisam pogledala! Moj propust! Dešava se a i situacija u kojoj smo je uzrok mojoj reakciji!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime