Grad Bor oslobađa zakupce gradskih lokala plaćanja kirije za april i maj

Zakupci poslovnih prostora u svojini grada Bora kojima je tokom vanrednog stanja bilo zabranjeno ili otežano da obavljaju delatnost biće oslobođeni plaćanja zakupnine za april i maj, usvojeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Obrazlažući ovu odluku gradonačelnik Aleksandar Milikić je istakao da se grad odriče prihoda kako bi pomogao pre svega malim privredicima koji su najpogođeniji krizom izazvanom pandemijom koronavirusa.

„Radi se iznosu od 1,8 miliona dinara koje grad neće inkasirati u gradski budžet, a čime će biti obuhvaćeno oko 90 preduzetnika sa teritorije grada. Želimo da, uz podršku Vlade Republike Srbije, pomognemo malim preduzećima i preduzetnicima koji nisu radili za vreme trajanja vanrednog stanja i da odgovornim pristupom zajedno prevaziđemo krizu povodom situacije sa virusom korona u Srbiji“, kazao je Milikić.

Zakupci koji su oslobođeni plaćanja zakupnine moraće da plate održavanje zajedničkih delova zgrade i svih komunalnih i drugih obaveza proisteklih iz zakupodavnog odnosa.