Grad Bor otpisuje dug RTB-u u visini od 1,44 milijardi dinara

1
1299

Članovi Gradskog veća grada Bora usvojili su na prvoj od dve današne sednice predlog odluke o otpisu 1,44 milijarde dinara duga zavisnih preduzeća Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor koja su imala prema gradu.

Grad je ovaj dug oprostio prihvatajući Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) RTB-a, ali je postojala potreba da se odluka o otpisu i formalno donese na sednici Skupštine grada Bora.

“U oktobru mesecu prošle godine smo dobil zahtev od Ministarstva finansija Republike Srbije da se donese formalna odluka o otpisu 90 procenata dugova RTB-a Bor po UPPR-u ovog preduzeća. Danas je na Veću usvojen predlog ove doluke koji će biti upućen Skupštini grada”, kazao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Privredni sud u Zaječaru je u julu 2016. godine prihvatio UPPR kojim su poverioci RTB-a otpisali 90 odsto neobavezujućih dugova u iznosu od 900 miliona evra, odnosno oko 111 milijardi dinara.

Većinski vlasnik nakadašnjeg RTB-a, kineski ZiJin, isplatio je u decembru prošle godine ukupno 200 miliona dolara zaostalih dugova borskog kombinata bakra. Od te sume državnim institucijama otišlo je 11,21 milijardi dinara.

Danas su usvojene i Odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Bora za 2018. godinu, kao i Odluka o taksi prevozu putnika i limo servisu na teritoriji grada Bora koja se usklađuje sa izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i predviđa nove uslove za vozače i vozila, a kojoj je prethodio sastanak sa predstavnicima udruženja taksista.

Gradski većni su prihvatili i predlog Odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada Bora, koja se usvaja na period od četiri godine i kojom se zadržava postojeća mreža škola, kao i predloge Rešenje o davanju u zakup lokacija za postavljanje kioska

1 KOMENTAR

  1. dobro vece jel mozete meni da otpisete dugove za grejanje ne radim nigde vec duze vreme molim vas kome bih mogao da se obratim za oprost

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime