Grad Bor predstavlja turističku ponudu na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija Grada Bora predstaviće turističke potencijale ovog kraja na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se održava u periodu od 20. do 23. februara.

Beogradski sajam turizma je najveći i najznačajniji turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope. Ove godine na Sajmu turizma učestvuje više od 700 direktnih izlagača i suizlagača iz 40 zemalja. Zajedno sa poslovnim gostima ukupno će biti prisutno 44 države. Zajedno, na sve četiri manifestacije učestvuje preko 900 izlagača.

Na štandu Turističke organizacije Grada Bora, biće predstavljena ponuda grada, sa posebnim osvrtom na okolinu.

Borsko jezero je već prepoznato kao turistički biser koji iz godine u godinu privlači sve veći broj posetilaca. Lazareva pećina je najduža, a prema rečima speleologa i jedna od najlepših u Srbiji. Ljubiteljima netaknute prirode su na raspolaganju Lazarev kanjon sa brojnim autohtonim vrstama, kao i planine Stol i Veliki krš izazovne domaćim i inostranim planinarima.

Neizostavni deo turističke ponude Bora je i Brestovačka banja u kojoj su objekte gradile oba naše kraljevske porodice.

Ovaj kraj je poznat i po gurmanskim specijalitetima i tradicionalnim manifestacima – Prvomajskim urancima na Borskom jezeru, Zlotu i Stolu, Danima Brestovačke banje i festivalima narodnog stvaralaštva.

Štand Turističke organizacije Grada Bora je u hali 4 u kojoj ponudu predstavljanju ostali gradovi i najznačajnije domaće turističke destinacije.

Cena pojedinačne ulaznice na sajam je 400 dinara, a za grupne posete je 300 dinara. Cena porodične ulaznice (roditelje sa decom starosti do 16 godina) je 800 dinara, a parking se naplaćuje 200 dinara po satu.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat, zemlja koja prepoznatljivom ponudom privlači posetioce iz celog sveta.