Grad Bor raspisao konkurs: Stipendije za 37 studenata

Grad Bor raspisao je Konkurs za dodelu 37 stipendija studentima osnovnih i master akademskih studija u školskoj 2023/24. godini.

Trideset stipendija biće dodeljeno studentima osnovnih akademskih studija na nekom od državnih fakulteta, dok će studentima master akademskih studija, takođe, državnih fakulteta biti dodeljeno sedam stipendija. Iznos stipendije je 12 hiljada dinara mesečno i biće isplaćivan u deset jednakih mesečnih rata.

Pravo učešća na konkursu imaće studenti osnovnih akademskih studija od druge godine sa prosekom iznad 8,50. Takođe, neophodno je da student koji aplicira na Konkurs ima mesto prebivališta u Boru minimum dve godine.

Kako bi ispunili sve uslove Konkursa, studenti su obavezi da pored prijave u slobodnoj formi dostave i kopiju indeksa, lične karte i potvrdu sa fakulteta na kojoj se vidi prosečna ocena studiranja. Studenti master studija potrebno je da dostave i potvrdu da se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, odnosno da su nezaposleni.

„Grad Bor se trudi da maksimalno motiviše studente, ali i pomogne novčano roditeljima istih, a pomenutim Konkursom to dokazujemo i na delu. Omladina je naša motivacija, a ulaganje u njih je ulaganje u budućnost, ne samo Grada već i države“, istakao je Aleksandar Bogosavljević, član Gradskog veća.

Prijave se mogu podneti do 27. novembra na portirnici Gradske uprave ili na adresu Moše Pijade broj 3, sa naznakom „Ne otvaraj – prijava na konkurs za stipendiranje studenata“.

Konkurs se može preuzeti na sajtu Grada Bora na linku: https://bor.rs/notices/konkurs-za-dodelu-stipendija-studentima-osnovnih-akademskih-studija-i-studentima-master-akademskih-studija-u-skolskoj-2023-2024-godine

Iz budžeta grada Bora za ove namene izdvojeno je četiri i po miliona dinara.