Grad Bor raspisao konkurs za dodelu stipendija studentima osnovnih i master studija

Grad Bor je raspisao konkurs za dodelu 36 stipendija studentima osnovnih i master akademskih studija u školskoj 2022/23. godini.

Trideset stipendija biće dodeljeno studentima osnovnih akademskih studija na nekom od državnih fakulteta, dok će studentima master akademskih studija takođe državnih fakulteta biti dodeljeno šest stipendija.

Iznos stipendije je 11 hiljada dinara mesečno u deset jednakih rata, što je za dve hiljade više nego prošle godine.

„Pravo učešća na konkursu imaće studenti osnovnih akademskih studija od druge godine sa prosekom iznad 8,50. Kako bi ispunili sve uslove konkursa, studenti su obavezi da pored prijave u slobodnoj formi dostave i kopiju indeksa, lične karte i potvrdu sa fakulteta na kojoj se vidi prosečna ocena studiranja. Studenti master studija potrebno je da dostave potvrdu da se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i da su nezaposleni. Zatim, potrebno je da uz dokumentaciju prilože i visinu primanja članova porodice kao i da nisu korisnici republičke stipendije ili republičkog kredita”, objašnjava član Gradskog veća grada Bora Tamara Paunović.

Konkurs je otvoren od 17. novembra, a prijave se mogu podneti do 2. decembra na portirnici Gradske uprave ili na adresu Moše Pijade broj 3.

Ove godine je iz budžeta grada Bora za ove namene izdvojeno tri miliona i 960 hiljada dinara.