Grad Bor se oprašta od Bobane, proglašena trodnevna žalost

1
6243

Povodom prerane smrti Bobane Momčilović Veličković, višestruke osvajačice medalja na velikim međunarodnim takmičenjima i aktuelne šampionke Evrope u streljaštvu, gradonačelnik grada Bora doneo je Odluku o proglašenju Dana žalosti.

“Grad Bor izgubio je najboljeg sportistu u istoriji sporta u gradu. Na našu ogromnu žalost, u svojoj 31. godini, zauvek nas je napustila Bobana Momčilović Veličković, jedna od najboljih svetskih takmičarki vazdušnim pištoljem u 21. veku, Olimpijka i reprezentativka Srbije u streljaštvu.

Životnu scenu je prerano napustio jedan mladi i perspektivni život i ostavio veliku prazninu koja se ne može popuniti.

Bobana je svojim velikim dostignućima ostavila neizbrisiv trag u istoriji srpskog, ali i svetskog streljaštva.

Iznad svega, bila je sjajan čovek, vrhunski sportista, hrabra, vedra i neprikosnovena.

Grad Bor se sa beskrajnom tugom oprašta od naše Bobane i izražava svoje najdublje saučešće porodici i čitavoj sportskoj javnosti Srbije”, navodi se u In memorijamu grada Bora.

Grad Bor proglasio je trodnevnu žalost za dane 23, 24. i 25. jun u znak poštovanja i sećanja na Bobanu.

“U dogovoru sa porodicom, Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta i Streljačkim savezom Srbije, biće organizovana i komemorativna sednica na kojoj će se odati pošta Bobani Momčilović Veličković, o čijim detaljima će javnost biti naknadno obaveštena”, saopštila je PRESS služba garad Bora.1 KOMENTAR

  1. Najiskrenije saucesce porodici nase Bobane. U prilogu je Komentar, koji je objavio Mondo pre 10 godina. Tada sam bio siguran da ce njena karijera potrajati bar jos 20 godina, a nije ispalo tako, na zalost. Podrzavam inicijativu da se Sportski centar u Boru nazove njenim imenom.

    Komentar:
    Mondo ; Boza Bogdanovic ; 15.03.2010. / 08:21
    Bravo Bobana. Svaka cast. Ti si proslavila Bor sirom Srbije, Evrope i sveta. Siguran sam da će tvoja sportska karijera i slava da potraju nista krace od karijere Jasne Sekaric, tvog uzora u streljastvu. Jos jednom, BRAVO!!!
    Boza Bogdanovic, Bor

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime