Grad vraća Savaču na upravljanje ustanovi Bambi

Članovi Gradskog veća grada Bora doneli su danas odluku da se kompleks odmarališta Savača na Borskom jezeru ponovo da na korišćenje i upravljanje Ustanovi za decu „Bambi“.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić je kazao da je sa direktorkom „Bambija“ pronađen način da se „Savača“ vrati na upravljanje ovoj ustanovi i da ponovo bude dostupna na korišćenje borskoj deci.

„U prethodnom periodu smo mnogo toga uradili na rekonstrukciji sportsko-rekreativnog centra „Savača”. Ljudi iz Bambija će uraditi dodatne elaborate i tražiti saglasnost Ministarstva obrazovanja da ponovo počnu da upravljaju Savačom, što nam je i bio cilj. Tamo je mnogo toga urađeno, nađen je novi model upravljanja, tako da naredne godine, čim se steknu uslovi, naša Savača se ponovo vraća onom sjaju koji se očekuje, da bude u funkciji borske dece, ali i dece iz okruženja i šire”, kaže gradonačelnik.

Dečije omlaralište „Savača“ izgrađeno je u podnožju paleovulkanske kupe Tilva Njagra u neposrednoj blizini Borskog Jezera.

Nakon rekonstrukcije raspolaže sa 12 šestokrevetnih i 34 dvokrevetne, opremljenih kupatilima i mokrim čvorom. U okviru kompleksa se nalaze betonski, travnati i peščani tereni za fudbal, rukomet, košarku i odbojku.