Gradonačelnik posetio porodilište, prvoj bebi u 2020. godini 55.000 dinara

2
3367

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić posetio je danas bebu koja se prva rodila u 2020. godini, i uputio srdačne čestitke majci i porodici koja je dobila prinovu.

Prva beba rođena u borskom porodilištu je dečak Jašar, kojeg je majka Anđela Raimović (16) rodila 1. januara u 11 sati i 10 minuta. Sam porođaj je protekao u najboljem redu i beba i majka se osećaju dobro.

Njima će iz budžeta lokalne samouprave pripasti sredstva opredeljena za podsticaje rađanja.

“Grad Bor vodi odgovornu populacionu politiku sa ciljem povećanja broja rođenih beba u našem gradu. Anđela će dobiti 55.000 dinara kao poklon od grada Bora za prvu bebu rođenu u novoj godini, 15.000 dinara svakog meseca do navršene prve godine deteta i 25.000 dinara jednokratno za njeno prvo rođeno dete. Mislim da je grad Bor lepo mesto za život i grad u kome će se iz godine u godinu rađati sve više dece”, kazao je Milikić.

Gradonačelnik je posetio i dve trudinice smeštene na borskom porodilištu koje svoje bebe očekuju u toku današnjeg dana.

“Prošle godine smo imali 375 porođaja, šest porođaja više nego 2018. godine. Nadamo se da će se povećati godišnji trend broja porađaja, koji se kreće između 350 i 400”, rekao je dr Goran Golubović, načelnik Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo u Opštoj bolnici u Boru.2 KOMENTARA

  1. lep gest… Neko dobije 300 hiljada … A sta bi sa majkama koje su se porodile prosle godine nisu dobile ni dinara od opstine samo Za prvo dete jer je problem sto su se udale i dosle u Bor i po njihovom zakonu trebale da prodju dve godine pa tek onda da radjaju decu …. Toliko o podsticanju radjanja Izvinite sto sam iskrena pricam iz svog iskustva

  2. Tačno tako,dobio sam unuče ,opština nije ništa pomogla,dete ne prima ni dečji dodatak,ni socijalno,roditelji ne rade nigde pa su meni pali na teret koji živim od socijalne pomoći…Hvala puno gradskoj upravi.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime