Gradonačelnik posetio porodilište, prvoj bebi u 2020. godini 55.000 dinara

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić posetio je danas bebu koja se prva rodila u 2020. godini, i uputio srdačne čestitke majci i porodici koja je dobila prinovu.

Prva beba rođena u borskom porodilištu je dečak Jašar, kojeg je majka Anđela Raimović (16) rodila 1. januara u 11 sati i 10 minuta. Sam porođaj je protekao u najboljem redu i beba i majka se osećaju dobro.

Njima će iz budžeta lokalne samouprave pripasti sredstva opredeljena za podsticaje rađanja.

„Grad Bor vodi odgovornu populacionu politiku sa ciljem povećanja broja rođenih beba u našem gradu. Anđela će dobiti 55.000 dinara kao poklon od grada Bora za prvu bebu rođenu u novoj godini, 15.000 dinara svakog meseca do navršene prve godine deteta i 25.000 dinara jednokratno za njeno prvo rođeno dete. Mislim da je grad Bor lepo mesto za život i grad u kome će se iz godine u godinu rađati sve više dece“, kazao je Milikić.

Gradonačelnik je posetio i dve trudinice smeštene na borskom porodilištu koje svoje bebe očekuju u toku današnjeg dana.

„Prošle godine smo imali 375 porođaja, šest porođaja više nego 2018. godine. Nadamo se da će se povećati godišnji trend broja porađaja, koji se kreće između 350 i 400“, rekao je dr Goran Golubović, načelnik Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo u Opštoj bolnici u Boru.