Gradska uprava Bor donirala aparate za merenje šećera u krvi Opštoj bolnici

Povodom krsne slave brojnih zdravstvenih ustanova u Srbiji, Svetih Vrača, Kozme i Damjana, ali i Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić uručio je Internom odeljenju borske Opšte bolnice aparate za merenje nivoa šećera u krvi, vredne oko 100.000 dinara.

U Srbiji više od 700.000 odraslog stanovništva boluje od dijabetesa. Od toga broja više polovine njih su radno sposobne osobe od 40 do 59 godina. Na teritoriji Grada Bor dijabetesom je pogođeno više od 4.000 ljudi.

Brz i nezdrav način života, sve prisutnija gojaznost, ali i smanjenja fizička aktivnost odavno uzimaju maha, baš zato je prevencija, ukazao je danas prilikom posete Internom odeljenju Opšte bolnice, gradonačelnik Aleksandar Milikić, i najvažnija.

“Prevencijom možemo da smanjimo rizik od nastanka bolesti pa mislim da je veoma važno da se pravovremeno reaguje, da se skreće pažnja i podiže nivo svesti kod ljudi. Lekari naše zdravstvene ustanove su već potvrdili svoju stručnost spašavajući mnoge živote. Svakako, obaveza svih nas je da poboljšavamo nivo zdravstvene zaštite pacijenata, ali svakako i uslove rada lekara i medicinskog osoblja”, istakao je gradonačelnik Milikić, prilikom obilaska Internog odeljenja Opšte bolnice.