Grejna sezona u Boru ipak počela na vreme

0
15

Juče je zvanično počela grejna sezona u Boru, problema ima ali se oni rešavaju u hodu, kažu u Toplani.

darko-milicevic

Grejna sezona u Boru zvanično je počela, a tople probe koje su počele pre nedelju dana prerasle su u pravo grejanje. Sva postrojenja spremna su za isporuku toplotne energije, tvrde u Toplani, ali dodaju da postoje sitniji problemi koji se rešavaju.

Smatram da je najbitnije to što smo obezbedili ugalj, a uz pomoć lokalne samouprave skinuta je blokada EPS-a. Grejanja će biti, samo je potrebno malo strpljenja da se ceo sistem stabilizuje. Mreža je stara više od 30 godina, dolazi do pucanja, ali je najbitnije da ljudi dobiju grejanje, a nadam se da ćemo u narednih 5 dana normalizovati grejanje za sve korisnike, rekao je za sajt Bor030 Darko Milićević, v. d. direktora JKP “Toplana” Bor.

U toku je puštanje u rad nove opreme u još desetak podstanica. Firma iz Niša koja je dobila posao montaže je zakasnila, pa su stanovi u pojedinim stambenim jedinicama još hladni. Očekuje se da će i ovaj problem ubrzo biti rešen.

toplotna-podstanica

Milićević je naveo i da se za narednu godinu planira zamena većeg dela vrelovoda, kao i zamena kotlova koja će omogućiti rasterećenje mreže i rešavanje problema koji Toplana ima godinama unazad.

Da pomenemo i to korisnici centralnog grejanja za tu uslugu JKP “Toplana” Bor duguju oko 675 miliona dinara, a Milićević je ovom prilikom uputio i apel građanima da na vreme izmiruju svoje obaveze prema ovog preduzeću, dok će se drastične mere preduzeti za neplatiše, a one podrazumevaju isključenje sa mreže i sudsko utuženje.

U Toplani kažu da cena grejanja, za sada, ostaje ista.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here