Grejna sezona u Boru počinje na vreme ali…

0
4
https://bor030.net/portal/components/com_datsogallery/img_pictures/6DF124413BB3-10.jpgIako je jesen stigla danas u 17:44 h, sa pravim jesenjim temperaturama suočeni smo već duže od nedelju dana. Časovi u osnovnim školama su danas bili skraćeni, a nadležni iz JKP "Toplana" u Boru najavljuju da će grejna sezona početi na vreme, 15. oktobra.
 

Iako je jesen stigla danas u 17:44 minuta, sa pravim jesenjim temperaturama suočeni smo već duže od nedelju dana. Časovi u osnovnim školama su danas bili skraćeni, a nadležni iz JKP "Toplana" u Boru najavljuju da će grejna sezona početi na vreme, 15. oktobra.

https://bor030.net/portal/components/com_datsogallery/img_originals/6DF124413BB3-10.jpg

Pošto dnevna temperatura iznosi 10-tak °C u osnovnim školama u Boru časovi su skraćeni na 35 minuta u saglasnosti sa Ministarstvom prosvete. Srdnjoškolcima režim časova nije menjan mada su u učionicama uključivane grejalice.

Dotrajala toplotna mreža, nedovoljna količina uglja i velika dugovanja samo su neke od problema sa kojima se susreće borska Toplana. Shodno tome, neizvesno je da li će grejna sezona u Boru početi na vreme, uprkos najavama nadležnih ovog preduzeća. Trenutno je u funkciji jedan kotao na ugalj i jedan na mazut, dok je drugi kotao na ugalj u remontu i biće popravljen do 1. novembra. Borska Toplana će uskoro dobiti 15 tona Kolubarskog uglja po znatno većoj ceni pa će i cena grejanja ove sezone biti viša od prošlogodišnje. Ostaje još samo da se nadamo da će nas grejati više nego prošle godine.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here