Gromoglasan aplauz borske publike za predstavu „Majstori, majstori“ [FOTO/VIDEO]

Glumci beogradskog pozorišta „Boško Buha“ izveli su sinoć predstavu „Majstori, majstori“, koju je po tekstu Gorana Markovića režirao Milan Karadžić.

Foto: Centar za kulturu opštine Bor

I ovoga puta borska publika pokazala je da voli pozorište i da je željna ovakvih gostovanja.

Pozorišna verzija prati istoimeni film sa početka osamdesetih godina i naišla je na sjajan prijem kod publike.
„Igram Bosu, sekretaricu u školi, koju je u filmskoj verziji igrala čuvena Tanja Bošković. Kada mi je Milan Karadžić rekao da planira mene za tu ulogu nisam bila sigurna da ću uspeti i moći, ali sam tu ulogu odradila na neki svoj način i publika je sjajno prihvatila ovaj lik“, kaže sve popularnija glumica Anja Mit.
Foto: Centar za kulturu opštine Bor
 Glumac Andrija Milošević imao je zadatak da oživi lik, koga je u originalnom filmu glumio nenadmašni Zoran Radmilović.

„To je jedan običan čovek koji je čitavog života želeo da bude majstor, međutim je pod uticajem društva počeo da radi u školi. Nesrećan je što treba da bude ono što nije“, opisuje svoj lik Milošević.

Foto: Centar za kulturu opštine Bor
Predstava ima drugačiju atmosferu od filma, kaže Jelena Trkulja, koja tumači ulogu servrke Dobrile Stojanović.
„Film odiše nekom melanholijom, a u predstavi se oseća širi teatarski duh. Oni koji vole film, možda će zavoleti i predstavu. Ja sam veliki fan filma, a predstavu volim jer igram u njoj“, napominje Jelena Trkulja.
Ostale uloge u predstavi, tumače poznata imena srpskog glumišta Zoran Cvijanović, Nenad Nenadović, Milena Pavlović, Borka Tomović Aleksandar Radojčić, Vladan Živković, Bojana Ordinačev i drugi.
Organizator gostovanja ove predstave je borski Centar za kulturu.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. [/box]