Hotel “Jezero” dobio četvrtu turističku zvezdicu

Ministarstvo finansija i privrede dodelio hotelu “Jezero” na Borskom jezeru četvrtu turističku zvezdicu čime je ovaj objekat ušao u krug najekskluzinijih u ovom delu Srbije.

hotel-jezero-sa-vodoskom

Nakon samo jedne godine od kada je završeno renoviranja hotela „Jezero“, komisija Ministarstva finansija i privrede odobrila je zahtev menadžmenta hotela za veću kategorizaciju objekta, odnosno dodelu četvrte zvezdice.

„U poslednjih godinu dana smo jako puno uložili u hotel reklamirajući se kao objekat sa tri zvezdice i opredeljujući se za porodični i kongresni turizam. U našim željama i ulaganjima podigli smo standard usluga i odlučili da podnesemo zahtev za dodelu četvrte zvezdice, zašta smo praktično već ispunjavali uslove“, rekla je danas medijima menadžer hotela Danijela Nikolić.

Danijela Nikolic - menadžer hotela "Jezero"
Danijela Nikolić – menadžer hotela “Jezero”

Hotel na Borskom jezeru ispunjava uslove i za najvišu turističku kategorizaciju u našoj zemlji, ali će se za sada ostati na četri zvezdice.

„Četvrta zvezdica je za nas vrlo značajna na tržištu i ona diktira klijentelu, ali i više cene (za oko 20 % prim. aut.). Sadašnja kategorizacija je sasvim dovoljna za poziciju koju hotel ima za goste za koje smo se opredelili i koji nas posećuju“, kazala je Nikolićeva.

Prema njenim rečima, trenutna popunjenost kapaciteta je 60 posto, što je očekivano za ovaj period godine, u kome se turisti ipak radije opredeljuju za odlazak na more. Ipak, s obzirom da je hotel registrovan za kongresni turizam, smeštajni kapaciteti u septembru i oktobru su rasprodati, a s obzirom na zainteresovanost, ima naznaka da će tako biti i do kraja godine.

Planovi: akva park, bazeni u jezeru, uređenije plaže…

„Ono što nam sledi je detaljnije uređenje plaža. Na plaži će biti izgrađen tobogan i manji akva park, kao i dva pontonska bazena u samom jezeru radi bezbednosti kupača. Hotel će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti i jačanju zabavnog dela programa koji bi mogli da priuštimo gostima“, naglašava menadžerka.

Hotel „Jezero“ je bio van upotrebe sedam godina. U njegovo renoviranje je potom uloženo 2,7 miliona evra i pušten je u rad 6. agusta 2012. U prethodnih jedanaest meseci bilo je 14.000 noćenja. Hotel posluje u sastavu Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Više od tri zvezdice u istočnoj Srbiji, pored borskog, imaju još samo hoteli “Akvastar Denjub” (Aquastar Danube) iz Kladova i nedavno otvoreni Hotel “Stara planina”.