Hotel Jezero podržao kampanju #MojaSrbija

3
212

Hotel “Jezero” na Borskom jezeru odazvao se pozivu Vlade Srbije i podržao je kampanju “Moja Srbija” koja za cilj ima promociju domaćeg turizma. Jedan od najatraktivnijih turističkih objekata u istočnoj Srbiji primaće vaučere za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u iznosu od pet hiljada dinara koje će izdavati republička Vlada.

hotel-jezero-2015

“Otkako je hotel „Jezero“ renoviran i ponovo otvoren 2012. godine, Borsko jezero i opština Bor su među traženijim turističkim destinacijama u Srbiji, ali će akcija „Moja Srbija“ doprineti još boljoj promociji potencijala ovog kraja Srbije”, izjavio je za “Kolektiv” Miodrag Milovanović, zamenik upravnika Hotela „Jezero.

U akciji „Moja Srbija“ učestvuje 243 ugostiteljskih objekta koji prihvataju vaučer od pet hiljada dinara, koliko za pokrivanje dela troškova smeštaja Vlada dodeljuje domaćim turistima.

Ministar turizma Rasim Ljajić kazao je danas da je među prijavljenima 66 hotela, 39 apartmana, 19 specijalizovanih bolnica za rehabilitaciju i banja, hostela, motela, objekata iz domaće radinosti, kao i seoskih domaćinstava.

To pravo da državnom subvencijom od pet hiljada dinara izmire deo izdataka za odmor imaće, prema uredbi, nezaposleni, penzioneri i zaposleni čija zarada ne premašuje 60.000 dinara mesečno.

Ministar je najavio da će zainteresovani građani od ponedeljka moći da se prijavljuju na svim šalterima pošta Srbije, na kojima treba da donesu neophodnu dokumentaciju, a nakon toga će dobiti vaučere na kućne adrese.

Prijavljivanje građana traje deset dana, a vaučere za odmor mogu koristiti do 15. novembra.

Lista svih objekata i potrebna dokumentacija objavljeni su na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

(Kolektiv / Bor030)

3 KOMENTARA

 1. Samo pogledajte koje su cene hotela na Borskom jezeru a kolike su u Grčkoj i Turskoj i biće Vam jasno gde ću ove godine na letovanje. Naravno na Borskom jezeru neću 🙁

 2. Драги моји борани и боранке! Људима енергија је преко потребна. Њу треба рационлно трошити и поштено користити. На дан рођења Николе Тесле, нашег изумитеља и проналазача морамо одати и највеличанственију пошту њему и његовим делима. У то име ја му посвећујем своју, намењену само њему у име моје струке, песму:

  ВЕЛИКАН НИКОЛА ТЕСЛА
  (Смиљан 10. 07. 1856.-Њујорк 7. 01. 1943.)

  Рођен у Смиљану у Лици,
  У Грацу и Прагу студирао,
  Од Будимпеште, по прилици
  И Париза, у Америку догурао.

  Студирао је сјајно технику,
  На хиљаде има патената,
  Везао се за електротехнику,
  Показао колико има талената.

  Наизменичну струју изумио,
  Едисона, осим пара, надмашио,
  Генератор на Нијагари уградио,
  За људе ноћи светло приуштио.

  Живео увек скромно, без немира,
  Његови су бројеви дељиви са три:
  Соба 3327, 33. спрат,18 пешкира,
  На столу за ручавање 18 салвета,
  У 18 сати, у Њујоркеру, вечера.

  Поред Ђорђа и Пупина,
  И Милеве Марић Ајнштајн,
  Тесла је наше величанство
  Био звезда прошлог века,
  Свој народ незнано задужио
  Да га из душе слави довека.

  Док људе на планети има,
  Увек ће се свуда то знати
  Да се Никола Тесла име
  Најчешће спомиње и прати.

  Наш народ препун ће
  Узвишене славе,
  Поноса и људске среће
  Што је свету праве
  Изнедрио великане.

  Цео свет се најзад сети
  Да физичару Николи Тесли
  Мерну јединицу посвети.
  У SI систем мера то је „Тесла“
  За густину магнетног флукса.

  Др Миланче Митовски, Бор

 3. Inicijativa o nudističkoj plaži na Borskom jezeru može se posmatra iz dva ugla: Pitam nosioca inicijative o turističkoj perspektivi Borskog jezera, koju priželjkujemo, šta će na problemu dima novo a istinito da saopšti. On je odgovoran za trovanje dimom, jer nova topionicu i nova fabrika sumporne kiseline ne rade, a ne za turizam, nudističke plaže i plaže za one druge. Navlači nove dimne zavese, da zabašuri dimljenje borana i boranke i susedna nam sela. Priča bajke da skrene temu, a ne piše ih za razliku od Andersena, Ezopa, Dositeja Obradovića. Rokove koje mu je dao Vučić, o početku rada najnovije toponice, odavna su prošli, a ona nikako da proradi. Rok za početak rada, po ugovoru, bio je 1. novembar 2013. godine. Sada je došlo vreme za “Sosine” bajke, ukoliko nađe slušaoca, osim obaveze poltrona i šlihtera, koji bar fizički moraju da ga slušaju. Nudistička plaža na Borskom jezeru omogućiće “gospodaru života i smrti” u Boru da, bez pogreške, izabere poltrona, šlihtera, jahača apokalipse, po njegovom apetitu, želji i nahođenju. Savetujem mu da nudističku plažu otvori pod hitnim, jer kad zahladni niti će imati posetioca, niti će on dolaziti, biće na drugom mestu?!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime