Humanitarna akcija borskih prosvetara dečijem odeljenju Opšte bolnice

U drugoj humanitarnoj akciji „Borska prosveta za radost dečijeg sveta“ borski prosvetni radnici, od obdaništa do fakulteta, su prikupili stotinak hiljada dinara koje su donirali dečijem odeljenju Opšte bolnice kroz radno – igrovni i didaktički materijal.

„Mi smo kroz sportska druženja, poetske večeri  i druga kulturna dešavanja prikupili dobrovoljne priloge i odlučili da ih poklonimo dečijem odeljenju borske bolnice kako bi mališanima ulepšali detinjstvo. Ovo je naša druga humanitarna akcija, a plan nam je da nam se naredne godine pridruže i drugi okruzi“, objasnila je pokretač akcije Mirjana Spasić iz OŠ „3. oktobar“.

Pedijatri se trude da, uprkos invazivnim metodama lekara, deci bude što prijatnije, ako već moraju da borave u bolnici, kao i da se što kraće zadrže na odeljenju.

„Igračke i sve ostalo će svakako pomoći deci da im lečenje što brže prođe i mi se zahvaljujemo prosvetnim radnicima na ovoj humanitarnoj akciji“, izjavila je dr. Slavica Vučković, pedijatar Opšte bolnice u Boru.

Ova humanitarna akcija borskih prosvetnih radnika je jedina takve vrste u Srbiji. Prošle godine su prikupljena sredstva donirana Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju „Mozaik“.

„Borski prosvetni radnici poklonili su danas dečijem odeljenju igrovno didaktički materijal, posteljine, pelene i sve ostalo što je neophodno deci koja su ovde na lečenju“, rekla je Aleksandra Mitovski, docent na Tehničkom fakultetu u Boru.