Humanitarni bazar za Aniku Manić okupio brojne Borane

Nakon što su sa uspehom organizovale humanitaran bazar za prikupljanje pomoći Minji Matić, humane Boranke organizovale su novu akciju za Aniku Manić.

Žene velikog srca iz Bora još jednom su pokazale da su uvek spremne da pomognu onima kojima je pomoć i najpotrebnija – bolesnoj deci. Na današnjem humanitarnom bazaru ove Boranke su prikupljale sredstva za lečenje devojčicu Anike Manić koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

“Naša superheroina Anika je uprkos dijagnozi SMA tip1, najvećem zlikovcu u dečjoj vasioni i najvećem genetskom ubici beba, uspela da proslavi svoj drugi rodjendan, i da svojom dobrotom, plemenitošću i osmehom nastavi da budi ono najlepše i najčistije u ljudima – ljubav i humanost Od skoro za tu bolest postoji lek koji se zove Zolgensma ali je veoma, veoma skup. Iz tog razloga želele smo da se dodatno aktiviramo za Aniku, pa smo ubrzo i organizovale drugi bazar po redu u Boru”, kaže Milena Stojanović.

Aniki Manić nedostaje 2,1 milion dolara da bi dobila gensku terapiju koja bi joj pomogla da ozdravi. Žene velikog srca iz Bora podsećaju da se ovoj devojčici može pomoći:

  • Slanjem SMS poruke iz Srbije: 858 na 3030
  • Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: human858 na 455
  • Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732571-65
  • Uplatom na devizni račun: 160600000073290242 (IBAN: RS35160600000073290242, SWIFT/BIC: DBDBRSBG)

Današnjem humanitarnom bazaru, ističu ove humane žene, odazvali su se brojni Borani. One ističu da će nastaviti sa ovakvim akcijama kako bi pomogli da se prikupe neophodna sredstva.

“Možda suma koja nedostaje da bi otišla po svoj lek deluje nedostižno  ali odlučujem da verujem u čuda. Mi na žalost nemamo sponzore kao sto je slučaj sa drugim gradovima tako da se i ovog puta zahvaljujem divnim ženama koje su opet podržale humanitarnu akciju ovog tipa, nema potrebe da imenujem svaku posebno jer će se one prepoznati zato što su to žene velikog srca, uključujući i ljude iz ribolovačkog udruženja koji su nam i ovoga puta ustupili stolove”, dodala je Milena Stojanović.