Igor Petrović: Fashion show je bio moja ulaznica za svet mode

0
151

Mladi i perspektivni Boranin Igor Petrović, zaljubljenik u muziku i konje, svojim talentom, a pre svega učešćem na Fashion show-u, manifestaciji organizovanoj u cilju formiranja modne scene u gradu bakra, uspeo je da zakorači u svet modne industrije i postane profesionalni fotomodel, čija karijera zahvaljujući predanom radu i angažovanju postaje sve bogatija.

Foto: S. Tončić

Od kada datira vaša ljubav prema modi, a kada počinje ozbiljno bavljenje modelingom?

“Ljudi koji me dobro poznaju znaju da me je moda oduvek zanimala i da mi je vrlo bitno šta ću na sebi poneti, jer se vodim krilaticom da odeća mnogo govori o onome ko je nosi. Ozbiljno bavljenje ovim poslom, ukoliko se tako može reći, počinje nakon kastinga za prvi borski Fashion show i mog učešća na istom, a potom je usledilo i slikanje za reklamu jednog borskog butika i drugi značajni angažmani”.

Kako je zapravo došlo do ideje da se u Boru organizuje događaj kao što je Fashion show i koliko je on konkretno za vašu karijeru bio značajan?

“Ideja o organizaciji ove manifestacije potekla je od nekolicine ljudi, na čelu sa fotografom Stevanom Tončićem, šminkerkom Draganom Pankalujić, stilistom Milenom Abrašević i bivšim fotomodelom Brankom Đorđević u nameri da se na reviji predstavi asortiman borskih butika i na taj način prikupi novac, koji nakon svake revije biva doniran u humanitarne svrhe, pre svega da omogućimo kvalitetniji i sadržajniji život borskoj deci i omladini. Meni je lično prvi Fashion show bio i prvi ozbiljan angažman i zapravo odskočna daska za sve ono što je nakon njega usledilo. Na nedavno održanoj drugoj modnoj reviji bio sam, pored modela, i jedan od organizatora manifestacije, što mi je vrlo značajno jer sam se oprobao i u toj ulozi i stekao vrlo dragoceno iskustvo”.

Foto: Srđan Šveljo

Koliki je značaj društvenih mreža u ovom poslu i koliko su one vama u tom smislu pomogle?

“Nakon prve revije i objavljenih profesionalnih fotografija koje je uradio moj zvanični fotograf Stevan Tončić, usledili su ozbiljni modni angažmani, među kojima naročito želim da istaknem saradnju sa Srđanom Šveljom, multitalentovanim umetnikom iz Novog Sada, čiji sam fotomodel u međuvremenu postao, a istovremno su njegove kreacije predstavljene na drugom Fashion show-u. Saradnja sa ovim afirisanim modnim stilistom donela mi je i editorijal fotografija objavljen u renomiranom časopisu “Plezir”, na koji sam takođe vrlo ponosan. Mogu slobodno reći da su u mom slučaju društvene mreže odigrale značajnu ulogu, jer omogućavaju da veliki broj ljudi, među kojima je bio i Srđan Šveljo, vidi moje fotografije, a napomenuo bih i značaj svetskih modnih sajtova koji mi potencijalno mogu doneti nove izazove i van granica naše zemlje”.

Foto: S. Tončić

Koji su vaši planovi za budućnost?

“Ono što trenutno sa sigurnošću mogu da istaknem jeste angažman na Serbia Fashion Week-u, koji će se održati krajem godine u Novom Sadu, a što se tiče mojih želja, jedino se nadam da će moja karijera nastaviti da se razvija isključivo uzlaznom putanjom, a ja ću se potruditi da isključivo tako i bude”.

 

 

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime