Igre bez granica ponovo u Boru

Igre bez granicaKrajem ove nedelje (16, 17 i 18. avgusta), posle 17. godina, ponovo će biti održane licencirane igre bez granica u našem gradu. Na prelepim otvorenim bazenima Sportsko Poslovnog Kompleksa "Mladost" sa početkom u 2030 u 3 dana boriće se 4 mešovite ekipe za prolaz na svojevrsno republičko takmičenje.

Stariji sugrađani se sećaju kako je borska ekipa sastavljena od domaćih sportista 1990. godine u Trevizu osvojila srebrnu medalju na evropskom takmičenju u Igrama bez granica (u finalu je poražena od španskog grada Jaca, sa samo jednim bodom razlike). Sportski savez opštine Bor, Sportski klub Partizan – Bor i Opština Bor, u skopu manifestacija "Borsko sportsko leto" i "Borsko kulturno leto" organizuju ovo takmičenje i pokušaće da, ukoliko bude intresovanja, ono opet bude tradicionalno.

Ekipe moraju minimalno sadržati 3 ženska člana i 4 muška (+ kapiten koji se ne takmiči). Prijave ekipa su u Sportskom savezu Opštine Bor (fiskulturna sala OŠ "Dušan Radović" – Stari sportski centar).

Pobednike borskog takmičenja očekuju mečevi protiv drugih gradova u Srbiji.  Za koji godinu, možda, i evropsko takmičenje.

Igre bez granica Treviso 1990

Igre bez granica – Treviso 1990