Imunizacija protiv kovida-19 u Boru odvija se bez problema, vakcinu primilo više od 500 ljudi

Masovna imunizacija protiv koronavirusa počela je u sredu u Boru i prema rečima nadležnih za sada se odvija po planu i bez većih problema.

U prethodna dva dana stigao je kontigent od 900 vakcine kineskog proizvođača „Sinofarm“ i odmah je počela imunizacija onih građana koji su izrazili želju da prime ovu vakcinu.

Prvog dana masovne imunizacije vakcinu je primilo oko 250 Borana, a očekuje se da broj vakcinisanih u četvrtak bude još veći.

Vakcinacija se trenutno vrši na dva punkta u Domu zdravlja i Klubu za stare (Penzionerska ulica broj 1) prvenstveno po prioritetima koje je odredio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, ali i svi zainteresovani građani vakcinu mogu primiti.

Prijavljenima preko portala eUprava za „Sinofar“ vakcinu počeli su da stižu pozivi sa vremenom i mestom imunizacije, a među njima je bio je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

On je kazao da nije imao svog „favorita“ među proizvođačima vakcina i da je primio kinesku jer je ona u ovom trenutku u najvećoj količini dostupna svim građanima.

Gradonačelnik je pozvao Borane da se priključe masovnoj imunizaciji i istakao „da su ljudski životi najpreči, kao i da je obaveza svih nas da pokažemo odgovornost i na ovaj način pokažemo da brinemo o budućnosti grada Bora“.

„Teški dani su iza nas i sada je vreme da zaštitimo svaki život što ćemo i uraditi primanjem vakcine.
Iskoristio sam svoje građansko pravo, primio vakcinu nakon dva dana od prijave i smatram da je ovo pravi put kojim ćemo pobediti ovu opaku bolest“, rekao je Milikić.

On je kazao da se dosad veliki broj građana Bora prijavio putem portala eUprava za neku od ponuđenih vakcina, a da u narednim danima očekuje da odziv bude znatno veći.

Milikić je naglasio je da će grad za sve građane i meštane okolnih sela koji nisu u mogućnosti da dođu i prime vakcinu, obezbediti besplatan prevoz do punkta za vakcinaciju.

„Drago mi je što smo dosad uspeli da vakcinišemo veliki broj naših sugrađana koji su iskazali interesovanje za vakcinaciju. Zdravlje je najbitnije i siguran sam da će se u narednom periodu taj broj znatno povećati“, istakao je gradonačelnik Bora.

Punkt za imunizaciju u prostorijama Kluba za stare, posetio je stru;ni tim Yavoda ya javno zdrablje „Timok“ koji je pohvalio uslove i organizaciju.

Radno vreme ovog punkta je svakog dana od 8 do 17 časova, uz napomenu da će se radno
vreme usklađivati prema potrebama, odnosno broju prijavljenih građana za vakcinaciju.