IN MEMORIAM: Preminuo Dušan Nakić Naćke

Samo dva meseca od publikovanja svog kapitalnog dela o košarci „Kriptologija košarkaških vežbi“, u 78 godini života preminuo je poznati borski košarkaški trener i sportski radnik Dušan Nakić, poznatiji kao Naćke.

Od juče je borski sport ostao bez vrhunskog sportskog trenera i čoveka – Dušana Nakića.

Naćke, kako su ga kolege, treneri i igrači najčešće zvali, svoju sportsku karijeru otpočeo je kao rukometaš, kratko se bavio košarkom, a zatim postao trener. Najpre fudbalski, a potom i košarkaški.

U košarci je ostao gotovo 48 godina, a neki od njegovih najvećih uspeha jesu plasmani KK „Bor-RTB“ u Drugu ligu Jugoslavije (u to vreme šef stručnog štaba kluba) i ŽKK „Bor“ u Prvu B ligu, zatim plasman ŽOK „Bor“ u Drugu ligu, kao i osvojeno prvo mesto istočnog košarkaškog regiona sa kadetima i juniorima.

Dušan Nakić bio je i rukovodilac košarkaškog kampa na Savači, proglašavan je i za najboljeg trenera srpske košarkaške lige „Jug“, a dobio je i priznanje Košarkaškog saveza Beograda za razvoj košarke u Srbiji.

Autor je brojnih knjiga sa košarkaškom tematikom, a njegova poslednja knjiga „Kriptologija košarkaških vežbi“ promovisana je u oktobru mesecu ove godine i kruna je Nakićevog višedecenijskog rada.

Sahrana Dušana Nakića Naćketa obaviće se u četvrtak, 24. decembra, u 12 časova na Novom groblju.