Incident tokom Vučićevog govora u Boru, odbornik udaljen zbog transparenta o Kosmetu [VIDEO]

Saša Stanković, odbornik Dveri u Gradskoj skupštini i Marko Stanojević, aktivista GG „Izbor postoji“ udaljeni su sa centralnog skupa u borskoj ulici Moše Pijade, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ i odvedeni u prostorije Policijske uprave u Boru, jer su, kako ističu, nosili transparente koji nisu odgovarali vlastima.

„Imali smo dva transparenta. Na jednom je pisalo „Kosmet je srce Srbije“, koji smo, ako ste gledali prenos, nosili i na našoj protestnoj šetnji. Na drugom transparentu su bili stihovi našeg vladike Petra Petrovića Njegoša iz „Gorskog vijenca“ koji su glasili: „Al’ tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija!”. Kada sam ja taj transparent podigao, na povike novinara da im zaklanjam kadar, ja sam se pomerio. Tri nepoznata lica, bez uniformi, bez ikakve legitimacije u sivim i crnim jednobojnim jaknama su me dohvatila”, kaže Saša Stanković, odbornik Dveri u Gradskoj skupštini.

On je istakao da mu nije jasno zašto je policija uopšte privela njega, a ne tu trojicu i dodao da na skup “Budućnost Srbije” gde su se obratili predsednik republike Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić nije pozvan iako je gradski odbornik.

“Ja ne znam šta sam uradio osim što sam držao transparent. Da li neko sme da liši bilo kog loveka slobode, a da uredno ne pokaže legitimaciju. Oni su uzeli i pocepali mi transparent. Marko Stanojević je sve to snimao i aparat su mu oduzeli na silu, mislim da su bili prema njemu grupi, al neka on to kaže, obrisali su mu sve snimke, ali ako misle da će istinu zaustaviti, varaju se”, dodao je Stanković, koji se zahvalio pripadnicima Policijske uprave u Boru koji su ga odvojili od “huligana” uz zamerku što nisu i njih priveli na razgovor.

Marko Stanojević, aktivista GG „Izbor postoji“ naveo je da su obojica dali “službenu belešku“.

„Policija je bila korektna, sve je super prošlo. Priveden sam zbog snimanja, ali, eto, zbog nekih njihovih procedura koje moraju da ispoštuju, morali smo da idemo na informativni razgovor“, rekao je Stanojević.