Infrastrukturno uređenje mesnih zajednica u Boru

Povodom najave početka ovogodišnjeg putnog i drugog infrastrukturnog uređenja Bora, gradonačelnik Aleksandar Milikić održao je sastanak sa predstavnicima gradskih mesnih zajednica u Boru kako bi zajedno definisali planove i prioritete u pogledu uređenja.

„Uz osnovni plan izgradnje infrastrukture koji smo definisali za ovu godinu, a koji podrazumeva izgradnju pešačkih staza i javne rasvete, želeli smo direktno da čujemo od predstavnika građana, odnosno rukovodioca mesnih zajednica, njihove predloge i sugestije. Očekujem da narednih dana sve te predloge pretočimo u konkretan plan rada i da sredstva obezbedimo sledećim rebalansom budžeta. Takođe, plan je da ovi radovi na uređenju mesnih zajednica počnu krajem juna, odnosno početkom jula ove godine i u tom smislu mogu reći da će Bor biti jedno veliko gradilište. U okviru toga mogu najaviti i da će se ovih dana započeti sa postavljanjem pojačane javne rasvete na pešačkim prelazima u ulici 3. oktobar. Ovime ćemo uveliko doprineti bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno onih najmlađih“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, nakon održanog sastanka.

Prema najavama čelnika, građevinska sezona u Boru, što se tiče izgradnje infrastrukturnih projekata, zvanično je počela i u tu svrhu planirano je da se potroši 70 miliona dinara. Utrošak dodatnih sredstava zavisiće od punjena gradskog budžeta. Kako je najavljeno, utvrđene su faze radova po oblastima, tako da će se posebno sanirati zastori na putnim gradskim saobraćajnicama, zasebno će se realizovati adaptacija behaton ploča na postojećim trotoarima, a dodatno će se izgraditi trotoari u mesnoj zajednici Mladost, kao i u mesnim zajednicama Staro i Novo selište.

„Na sastanku sam od predstavnika gradskih mesnih zajednica dobio povratne informacije da su građani Bora zadovoljni onime što je prethodnih godina urađeno u pogledu infrastrukture i drago mi je zbog toga. To znači da Bor iz godine u godinu dobija jedan drugačiji i lepši izgled“, zaključio je Milikić.