“Insajder” o RTB-u: “Rudnik dugova”

0
27

Iz uredništva poznatog dokumentarnog serijala “Insajder” , koji se emituje na radio televiziji “B92” , potvrđeno je da će se jedan od narednih ciklusa ovog TV formata baviti zakulisnim radnjama u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor.

insajder rtb borOd 24. septembra počinje emitovanje novog serijala “Insajdera” posvećenom zloupotrebama državnog novca koji je odlazio na Kosovo, a odmah nakon toga biće prikazane emisije o RTB-u.

Na novom sajtu ovog dokumentarnog programa navodi se da “Insajder” istražuje kako je RTB Bor postao jedan od najvećih gubitaša u Srbiji, koji u ovom trenutku ima dug od skoro milijardu evra.

  • Kakvi su efekti novog ulaganja od više od 250 miliona evra od 2009. godine, koje je odobrila Vlada Srbije nakon dva neuspešna tendera za prodaju?
  • Koliko će koštati izgradnja nove Topionice i šta će ona značiti za poslovanje RTB-a?
  • Zašto je i pored rekordne cene bakra, koja je poslednjih godina dostizala i 10 hiljada dolara po toni, ovo preduzeće poslovalo u minusu, a njegove obaveze prema državi plaćali svi građani Srbije?
  • Da li je bilo povlašćenih firmi u trgovini sa RTB-om i ko je potpisivao ugovore koji su bili štetni za ovo društveno preduzeće?
  • Koji su efekti restrukturiranja u kojem se RTB nalazi od 2004. godine i kako su prodavani delovi ovog preduzeća?
  • Da li je ključne odluke o poslovanju donosilo rukovodstvo RTB-a, Agencija za privatizaciju, ili resorno ministarstvo?

Ovo su samo neka od pitanja kojim će se “Insajder” baviti u serijalu pod nazivom “RTB, rudnik dugova”.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime