Interpol raspisao poternicu zbog nestanka Danke Ilić, policija iz Beča se uključuje u istragu zbog devojčice sa snimka

Međunarodna policijska organizacija Interpol raspisala je žutu poternicu zbog nestanka dvogodišnje devojčice iz Srbije Danke Ilić.

Na sajtu organizacije navedeno je da se devojčica može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu, kao i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj nadlaktici.

Pored toga, navodi se da je devojčica visoka oko 85 centimetara, ima smeđu kosu i braon oči.

Žuta poternica se raspisuje u slučaju potrage za nestalim licicima ili zarad identifikovanja osobe koja ne može da se samoidentifikuje.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak, 26. marta, oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora, a danas je šesti dan potrage za njom.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

Bečka policija se uključuje u istragu zbog devojčice sa snimka

Državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio je da je u subotu uveče oko 20 časova na tramvajskoj stanici u centru Beča video dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji, u pratnji dve žene, potvrdila je bečka policija, a preneo Klajne cajtung.

Kako se navodi, on je kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji sa zahtevom da se taj slučaj istraži.

“Svedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je muškarac napravio o ovom slučaju, za koji je saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku“, kaže portparol bečke policije Markus Ditrih.

(Tanjug / RTS)