Intervju Bobana Veličković – Cilj mi je finale na Olimpijadi

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Boranka Bobana Veličković, nedavno je sa PilsPlus Olimpijskim Karavanom posetila  Zaječar, gde je pomenuti karavan  i  otpočeo svoju turneju po Srbiji. Tom prilikom porazgovarali smo sa prvakinjom Evrope o daljim planovima.

AUTOR: Milena Mima Ilić

Bobana velickovicPrvi cilj rešen, drugi –  finale !

Bobana Veličković je u disciplini vazdušni pištolj u finalu pogodila 487,1 krug i tako osim titule najbolje u Evrope obezbedila i učešće na Olimpijskim igrama u Londonu.

Ne volim da dajem obećanja. Ja sam za sada svoj cilj ispunila, a to je bio plasman na Olimpijske igre. Očekujem neki svoj prosečni rezultat , koji sam ostvarivala na svim tim velikim takmičenjima gde sam se pojavljivala, i  nadam se da će to biti dovoljno za finale. Dakle, drugi moj cilj je finale. U finalu je sve moguće, mogu da stignem i  do medalje, videćemo šta će da bude.

Osećaj posle plasmana na Olimpijadu je bio neverovatan! Dve godine pokušavam da uzmem tu kvotu. Uvek mi je izmicala za krug , za jedno mesto. Uvek sam bila prva ispod crte, druga, tako da je Evropsko Prvenstvo bila moja poslednja šansa na kome sam osvojila i  zlato. Bila sam presrećna i  zbog kvote  i zbog medalje,

rekla je Bobana

Prvu evropsku medalju, pojedinačnu bronzu, osvojila je kao juniorka na EP vazdušnim oružjem u Dovilu 2007, a na istom takmičenju se sa Aleksandrom Ristović i Jasminom Grgić okitila ekipnim srebrom.

Godinu dana kasnije na kontinentalnom prvenstvu u Vinterturu osvojila je evropsku ekipnu juniorsku bronzu sa Aleksandrom Ristović i Anom Radovanović.

Pre dve godine u norveškom Merakeru osvojila je seniorsko pojedinačno i ekipno evropsko zlato, a u Breši 2011. bila sedma u finalu, ali se okitila ekipnim zlatom.

Što se samog PilsPlus Karavana tiče…

Bobana VelickovicUjedinjene srpske pivare, članica Heineken grupe, sa svojim brendom Pils plus i Olimpijski komitet Srbije šire olimpijski duh prikupljanjem poruka podrške.

Građani u nekoliko gradova Srbije zapisuju na crvenim , plavim I belim komadima tkanine lepe želje. Posebno sašivena zastava sa porukama simbolizovaće  “vetar u leđa” našim sportistima.

Pred početak Olimpijskih igara zastava će biti uručena Vlade Divcu , predsedniku Olimpijskog Komiteta Srbije.

Kako Bobana gleda na sve to?

Mislim da je sve to jako lepa akcija, jer nam pružaju jednu jako lepu podršku, da nam je obezbeđeno sve što se tiče samih priprema, oružija i  sve prateće opreme  koja nam je potrebna, tako da ćemo biti spremni za Olimpijske igre uz njihovu pomoć.