Irena Živković i Dragan Marković kandidati za poslanike na listi Ujedinjene Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je pod rednim brojem pet listu koalicije Ujedinjena Srbija za predstojeće aprilske izbore.

Koalicija Ujedinjena Srbija koju čine Stranka slobode i pravde (SSP), Narodna stranka (NS), Demokratska stranka (DS), DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana (PSG), Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija i Vlaška stranka, predala je ukupno 13.007 valjanih potpisa birača.

Ova politička grupacija na izborima će nastupiti sa listom „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ na kojoj se nalazi svih 250 kandidata za poslanike.

Među kandidatima su i dvoje Borana – Irena Živković, ekološka aktivistikinja i predsednica Gradskog odbora SSP-a Boru koja se nalazi na 47. mestu na listi i Dragan Marković, diplomirani inženjer metalurgije i predsednik borskog odbora Narodne stranke koji je poziciji 94.

Kandidati iz istočne Srbije su još i Dragana Rašić, profesor sociologije u zaječarskoj gimnaziji (58), Goran Kalčević, advokat iz Zaječara (98), Janko Nikolić, penzioner iz Majdanpeka (112), Negotinac Krsta Stanković Njenjulović, diplomirani inženjer agroekonomije (122), Slavoljub Tomić, tehničar dizel vuče iz Zaječara (130) Miloš Milošević, diplomirani pravnik iz Negotina (181) i Knjaževčanin Dalibor Stanojević, diplomirani inženjer poljoprivrede (201).