Irena Živković: Pod hitno popraviti mamograf u Opštoj bolnici u Boru – Joksimović: Mamograf radi

Mamograf u Opštoj bolnici u Boru je van upotrebe više meseci i zbog takve situacije žene u Boru su itekako zdravstveno ugrožene, ocenila je Irena Živković, predsednik Stranke slobode i pravde u Boru. Reagujući na ove navode, direktor Opšte bolnice, dr Goran Joksimović, ističe da je mamograf već tri nedelje u funkciji.

„Apelujemo na rukovodeće strukture u borskom zdravstvu, kao i na čelnike Grada Bora, da podhitno preduzmu inicijativu u cilju obezbeđivanja mamografa za otkrivanje malignih tumora dojki. Bez ovog aparata život mnogih žena u Boru je ugrožen. Tim povodom, Stranka slobode i pravde u narednim danima prikupljaće potpise građana kao podršku inicijativi da se ovaj problem reši“, rekla je Irena Živković na konferenciji za novinare.

Živkovićeva je naglasila da su nadležni u Ministarstvu zdravlja, u toku aprila ove godine, istakli da će obezbeđivanje mamografa za Opštu bolnicu u Boru biti prioritet, ali da se do današnjeg dana to nije ostvarilo.

Komentarišući opštu situaciju u borskom zdravstvu, Irena Živković je istakla da je ono na izdahu već duži period i da su promene u ovoj oblasti što pre neophodne.

„Dom zdravlja i Opšta bolnica u Boru su u finansijskoj blokadi. Reč je o cifri od 20 i više miliona dinara i to onemogućava normalno pružanje zdravstvenih usluga građanima Bora. Upravo zato su potrebne promene koje će ovakvo stanje preokrenuti na bolje“, poručila je Živkovićeva.

Reagujući na prozivke da je mamograf van funkcije i da je time ugroženo zdravlje žena u Boru, dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru, rekao je da je mamograf u funkciji već tri nedelje.