Ćirić: Država pomaže RTB-u da smanji troškove

U izjavi za B92, Nebojša Ćirić, državni sekretar u Ministarstvu za ekonomiju potvrdio je da država aktivno učestvuje u radu Rudarsko Topioničarskog Basena (RTB) „Bor“ pomažući rukovodstvu da rentabilnije posluje.


U izjavi za B92, Nebojša Ćirić, državni sekretar u ministarstvu za ekonomiju potvrdio je da država aktivno učestvuje u radu Rudarsko Topioničarskog Basena (RTB) „Bor“ pomažući rukovodstvu da rentabilnije posluje.

Ćirić je takođe i negirao navode pojedinih medija da su zatvoreni rudnici koji posluju u sastavu RTB-a „Bor“.

„Netačno je da su rudnici zatvoreni. Nisu zatvoreni, ali niska cena bakra s jedne strane, a visok cena proizvodnje, s druge strane, opterećuju RTB „Bor“ i mogu dovesti do toga da rudnici budu zatvoreni“, upozorava Ćirić.

„Međutim, moram da napomenem da država aktivno učestvuje u pružanju pomoći, odnosno saradnji sa rukovodstvom RTB-a „Bor“. Neki pomaci su napravljeni u smislu snižavanja troškova, ali ostaje da se vidi do 31. januara da li ćemo dobiti ponudu za strateško partnerstvo“, kazao je on.

Treći tender za privatizaciju borskog basena bakra je raspisan početkom novembra prošle godine i biće otvoren do 31.januara 2009. Iz Agencije za privatizaciju još nema informacija da li je neka firma otkupila tendersku dokumantaciju, ali se zasigno zna ima zainteresovanih firmi.