Istekao rok za predaju lista za učešće na lokalnim izborima u Boru

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore 3. aprila, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija je do sada proglasila 10 izbornih lista.

Za učešće na lokalnim izborima u Boru do sada se prijavilo 11 stranaka i koalicija, a GIK je dao rok Srpskoj radikalnoj stranci da otkloni nedostatke kako bi i ova lista bila potvrtđena.

Izborna komisija bi najkasnije do petka 18. aprila u ponoć trebalo da utvrdi i objavi zbirnu izbornu listu za lokalne izbore.

Na glasačkom listiću za stranke i koalicije biće raspoređene po redosledu objavljivanja liste, tako da će prva na glasačkom listiću biti Srpska napredna stranka sa listom „Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve“, lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ koju je predložila Socijalistička partija Srbije.

Treća je lista Patriotskog bloka za odnovu Kraljevine Srbije „Boško Obradović – Srpski pokret DVERI – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije“, četvrta „Dragan Marković – Ujedinjena opozicija Bora (Narodna stranka, Demokratska stranka, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju)“, koju je podnela Koalicija Ujedinjena opozicija Bora.

Pod rednim brojem pet biće lista „Marinika Tepić – Za pobedu Bora (Stranka slobode i pravde, Vlaška stranka, Pokret Slobodnih Građana)“na bičkom listiću pod rednim brojem šest je Vlaška stranka Most sa listom„Most – Naš grad, naša sela, naš gradonačelnik Miki Janošević“, dok je pod brojem sedam lista „Dosta je bilo – Suverenisti – Saša Radulović (DJB)“.

Osma je lista „Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma Domaćinski Bor“, dok su pod rednim brojem devet i deset liste grupa građana Glasno za omladinu „Mladi u Bor(bi) za opstanak Bora i okolnih sela! – Vladimir Stojičević“ i „Borci za Bor“.