Iz Luke Bar počelo dopremanje rude bakra iz Španije za borski “Ziđin”

Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe „Srbija Kargo“, počeo je sa realizacijom prevoza rude bakra, uvezenog iz Španije, preko Luke Bar za kompaniju “Srbija Ziđin Bor koper” (Serbia Zijin Bor Copper).

Foto: „Srbija Kargo“

Ovaj novi prevoz započeo je polovinom decembra meseca, a ugovorena količina do kraja godine iznosi 10.000 tona. Istovaru prvog broda u Luci Bar, prisustvovali su predstavnici rukovodstva Srbija Karga, Ziđina, kao i ostalih partnera na ovom transportnom projektu.

“Planirano povećanje proizvodnje, koji je najavio Zi Đin za narednu godinu, pozitivno će se odraziti i na našu kompaniju, jer je ugovoren prevoz dodatnih 50.000 tona rude bakra”, kažu iz preduzeća “Srbija Kargo”.

Za realizaciju ovog projekta „Srbija Kargo“ je angažovao 45 teretnih vagona iz sopstvenog kolskog parka, a po prvi put je na ovoj relaciji na teritoriji Srbije ostvaren prevoz tzv.teških vozova, bruto mase od 1.860 tona.

Vuča ovako teških vozova, omogućena je zahvaljujući novim višesistemskim Vektron lokomotivama, koje od ove godine poseduje „Srbija Kargo“.