Izbegnuta veća tragedija u Brestovcu

Sinoćna tragedija u Brestovcu, kada je Dejan Belčić (35) iz Zlota hicima iz lovačke puške ubio svoju bivšu suprugu Radmilu Bačunić (26) i njenog partnera Zorana Adamovića (40) iz Gornjana, lako je mogla biti i veća jer su se u tom trenutku u kući, u kojoj se ovaj zločin dogodio, nalazile još četiri osobe.

Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo
Kuća u Brestovcu u kojoj se dogodio zločin. FOTO: istmedia.rs

Radmila Bačunić i Dejan Belčić bili su razvedeni nešto više od godinu dana i iz tog braka imaju dvoje zajedničke dece, Zlatko (9) i Svetlana (4), koja su se u trnutku zločina nalazila u istoj prostoriji sa pokojnom majkom Radmilom. U istoj prostoriji nalazila se i Radmilina sestra sa svojim suprugom.

Mediji su u razgovoru sa očevicima saznali nove detalje o ovom zločinu

„Ispred kuće je prvo odjeknulo nešto kao petarda. Zoran je otvorio vrata da vidi o čemu se radi a onda je pogođen prvo jednim, pa onda sa još dva metka“

rekao je za portal Ist media jedan od okućana koji su prisustvovali ubistvu i dodao

„Zatvorili smo vrata kako ne bi mogao da nastavi svoje ludilo, ali je on valjda kundakom razbio prozor, provukao cev i naočigled dece koja su stajala u uglu sobe u nemoćnu Radmilu ispalio dva hica“

Motiv: Ljubomora

Radmila i Zoran zajedno su živeli oko godinu dana u kući u kojoj se zločin dogodio, gde su čuvali jednu staricu iz sela. Veruje se da Dejan Belčić, Radmilin bivši suprug, to nije mogao da podnese i da ga je na zločin nagnala ljubomora.

Sudbina Zlatka i Svetlane za sada nije poznata i o njima će odlučivati Centar za socijalni rad jer, kako mediji saznaju, njihovi rodjaci žive u lošim materijalnim uslovima i pitanje je da li će moći da preuzmu starateljstvo i brigu nad Radmilinom i Dejnovom decom.