Izuzetno dobri parametri rada nove topionice i fabrike sumporne kiseline

0
48

Direktor TIR-a Boban Todorović je izjavio da se čini sve što je moguće kako bi period uhodavanja nove topionice bio što kraći i kako bi proizvodnja u starom postrojenju što pre bila zaustavljena. Svi parametri rada nove topionice i fabrike sumporne kiseline su izuzetno dobri.

Boban Todorović, direktor TIR-a
Boban Todorović, direktor TIR-a

Kada se govori o radu stare topionice rečeno je da ona služi samo dok se isprave greške i havarije koje su prouzrokovane lošim radovima od strane firme SNC-Lavalin.

Treba reći da je ovaj projekat odličan i u ovom trenutku svi parametri rada nove topionice i fabrike sumporne kiseline su u izuzetno dobrim granicama, izjavio je Boban Todorović.

U TIR-u se svakodnevno analizira rad stare topionice i fabrike sumporne kiseline i pružaju maksimalne napore da rok gašenja starog postrojenja bude što moguće kraći.

U TIR-u su zadužene brojne grupe ekologa koji intezivno rade u cilju smanjenja emisije sumpor-dioksida u atmosferu i mi ćemo sigurno da radimo sve ono što je propisano akcionim planom, što je kompanija potpisala sa Vladom Republike Srbije, da emisije na dimnjaku i na mernim mestima svedemo na minimum, rekao je Todorović.

Period uhodavanja metalurških projekata je jako dug. U ovom trenutku period rada gašenja stare topionice je duži od četiri nedelje i učiniće se sve da taj period bude prihvatljiv za građane Bora.

 POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime