Izvanredni rezultati borskih teniserki

Staša Srbulović, Aleksandra Stevanović i Mia Ristić, teniserke Teniskog kluba Bor, ostvarile su u poslednje vreme zavidne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Tim povodom, za njih je organizovan prijem kod gradonačelnika Bora.

Osamnaestogodišnja Staša Srbulović iz Bora nedavno je osvojila drugo mesto na Evropskom prvenstvu gluvih u Grčkoj, a ujedno je izborila i plasman na Olimpijadu za gluve koja će biti održana 2022. godine u Brazilu.

Trenutno zauzima 24. poziciju na svetskoj listi teniserki u kategoriji gluvih osoba, a članica je teniske reprezentacije gluvih Srbije, kao i Teniskog kluba „Bor“. Na prijemu upriličenom i čast postignutih rezultata, i to kako njenih, tako i njenih drugarica iz kluba, istakla je da se za Evropsko prvenstvo u Grčkoj dugo spremala, kao i da je veoma zadovoljna postignutim rezultatima.

Staša Srbulović

„Veoma naporno sam trenirala poslednjih meseci i na osnovu toga sam još zadovoljnija postignutim drugim mestom na Evropskom prvenstvu. Još uvek osećam euforiju i emocije od tog takmičenja, ali ipak uspevam da se fokusiram na sve ono što me očekuje. Najvažnija stvar u narednom periodu biće podizanje forme i kvaliteta igre u cilju učešća na Olimpijadi u Brazilu, naredne godine. Veliki udeo u svemu ovome što sam postigla ima moj trener, Slavko Đurić, kao i kondicioni trener Vladan Tričković, i želim ovom prilikom da im se zahvalim“, rekla je Staša Srbulović.

Podjednako velike rezultate u ovom sportu beleži i 14-godišnja Aleksandra Stevanović, takođe član Teniskog kluba Bor.

Aleksandra Stevanović

„Iako je u protekloj sezoni bilo manje turnira zbog pandemije korona virusa, ja sam zadovoljna postignutim rezultatima i to posebno osvojenim turnirom u Čačku. Tamo sam bila najbolja i to mi je veoma veliko iskustvo u karijeri, ponajviše zbog konkurencije koja je zaista bila teška. Osim trenera koji su konstantno uz mene svaki dan, za moje rezultate zaslužni su i sparing partneri Nikola Petrović i Nenad Grujić. U narednom periodu očekuje me Evropski turnir u Nišu, a posebno se spremam za najvažniji turnir u mojoj konkurenciji koji će se održati u septembru ove godine u Francuskoj“, rekla je Aleksandra Stevanović.

Teniserka Mia Ristić nije prisustvovala prijemu kod gradonačelnika Bora zbog obaveza učešća na turniru, ali i njeni rezultati su zavidni i stavljaju je u sam vrh teniskog sporta. Sa svojih 14 godina uspela je da osvoji najveća takmičenja domaće teniske scene, igrala je za reprezentaciju, a dobre rezultate postigla je i na međunarodnim turnirima osvojivši pet Evropskih turnira.

Trener Teniskog kluba Bor, Slavko Đurić, veoma je zadovoljan postignutim rezultatima.

Slavko Đurić

„Na sve ove turnire krenuli smo sa željom i voljom da ostvarimo dobar rezultat, i to smo i uspeli. Napomenuo bih da je igra na samim terenima bila jako teška jer su tereni dosta drugačiji od naših na kojima treniramo, a i visoke temperature su bile dodatni teret. Uzimajući sve te okolnosti u obzir, ja sam prezadovoljan njihovim učinkom. Još ako vam kažem da je Staša na turnir u Grčku krenula sa povređenim stopalom, pa smo morali da stavljamo obloge i da fiksiramo stopalo, onda vam je jasno koji je ona napor uložila da bi bila najbolja. Sve u svemu, zaista sam zadovoljan njihovom igrom i verujem da će u narednom periodu ostvariti još bolje rezultate“, rekao je Slavko Đurić, trener Teniskog kluba Bor.

Za predstavnike Teniskog kluba Bor prijem je organizovao gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, zajedno sa članom Gradskog veća zaduženim za sport, Igorom Jankovićem.

„Drago mi je da grad Bor ima tri šampionke u tenisu, Stašu, Aleksandru i Miu. To je velika satisfakcija za njih, za tenis kao sport, ali i za grad Bor. Mi ćemo iz gradskog budžeta odvojiti više sredstava za tenis što će usloviti bolje uslove za naše šampionke, a i sve ostale koji se bave ovim sportom. Pre svega, cilj nam je da obezbedimo dodatne prostorije za tenisere gde mogu da borave pre i posle treninga, kao i toalet, a još važnije je da balon halu, u kojoj treniraju, osposobimo da bude adekvatna za treninge tokom zime. To nam je cilj i to kao grad moramo da uradimo. Koristim priliku da se zahvalim našim šampionkama na odličnim sportskim nastupima i da im poželim još više uspeha u daljem radu“, poručio je Aleksandar Milikić, prilikom prijema za vrhunske teniserke iz Bora.