Izvođač omanuo: Skinuta nova podloga u parkiću

1
2162

Radovi na postavljanju gumene podloge u dečijem parkiću kod Doma kulture ponovo će biti izvedeni zbog – nedostataka na drenažnim kanalima.

Iako su u roku, kako je i ugovorom bilo predviđeno, još pre deset dana okončani radovi na postavljanju gumene podloge na igralištu kod Doma kulture, vredni 5,2 miliona dinara, oni će očigledno morati da se ponove jer posao nije urađen kako treba.

Naime, nadzorni organ Gradske uprave naložio je izvođačima radova, firmama “Steis” DOOBor i “Kuerk” DOO Beočin da radove ponovo izvedu, jer je prva kiša pokazala da nisu dobro urađeni drenažni kanali za odvod atmosferskih voda.

“Izvođač je dobio zadatak i obavezu da u skladu sa javnom nabavkom otkloni nedostatke kako bi se igralište stavilo u funkciju. Ovo je mesto gde se deca igraju i mora biti maksimalno bezbedno i urađeno po pravilniku bezbednosti dečijih igrališta”, kaže gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Zbog toga su izvođači radova morali da uklone već postavljenu podlogu i pre nego što je vrate uklone uočene nedostatke. Nadležni kažu da će to i ubuduće biti praksa jer “sa javnim novcem niko ne sme da se igra”.

Grad Bor, inače, među prvima je krenuo u uređenje dečijih igrališta u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, čija je primena počela 23. novembra, a kojom će sva igrališta morati da budu dovedena u bezbedno stanje u roku od tri godine.

1 KOMENTAR

  1. Alal vera ..nas obicne gradjane 100 puta vise nervira kada vidimo da je nesto FUŠERSKI I JAJARSKI izgradjeno i renovirano..nego kad gledamo neizgradjeno,neodrzavano i nerenovirano…Mada nas ,normalno,i to uzasno nervira…Ali nam ovo prvo bukvalnoUBIJA i NADU..da ce biti bolje….Jer jasno vidimo da su se ponovo raznorazne lopine,jajare i kokosari opet debelo ugradili u svaki kubik, kvadratni metar,litar upotrebljenog materijala…u svaki radni sat..I oni koji grade ..i oni koji vrse tehnicki prijem i daju uootrebnu dozvolu za izgradjeno..I da ce se sve novo uradneno ubrzo raspasti…I to nas najobicnije vradjane totalno mentalno ubija….A i potom overava…😄Zato alal vera..Bor je sada GRAD Bor…i zato i postoji GRADONACELNIK…Da efikasno i javno saseca te jajarske varijante i kombinacije u.. I kod izvodjaca i kod prijemnih organa kiji su jos 100 puta gore komosari i jajarske lopine ..Jer su javni sluzbenici drzave Srbije i servis njenih gradjana… Znaci oni su daleko najtezi oblik lopovskih smradova..Ako hoce da mafijaju…i misle da su veliki talenti za to…neka izadju na malo i to odmah na ulicu..Samo sto to jajare ne smeju..jer znaju da bi tamo tamo bi za 14,5 sekundi odmah dobili ful dozu…i zagrizli asfalt…Pa zato plackaju decu,starce,trudnice,invalide….Zato..jos jedno ALAL VERA iz prepunog tramvaja gospodine gradonacelnice Grada Bora.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime