Izvoz RTB-a u januaru 12,7 miliona evra

2
53

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor izvezao u januaru ove godine, robu u vrednosti 12,7 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Vrednost izvoza 15 najvećih domaćih izvoznika iznosila je 347,5 miliona evra, a najveći izvoznik je kompanija HBIS grupa, vlasnik smederevske Železare, čiji je izvoz bio 70,4 miliona evra.

Smederevska Železara pretekla je dosadašnjeg najvećeg izvoznika, kompaniju Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija, koja je na drugom mestu sa izvozom u januaru od 64,1 milion evra.

Na trećem mestu je Tigar tajers iz Pirota sa izvozom od 30,5 miliona evra, a četvrta Naftna industrija Srbije sa 28 miliona evra izvoza.

Petrohemija iz Pančeva je izvezla proizvode u vrednosti od 21,1 milion evra, Robert Boš iz Beograda 17,9 miliona evra, a beogradski Tetra pak 16 miliona evra.

Hemofarm iz Vršca sa 14,2 miliona evra, Jura korporacija iz Rače sa 13,9 miliona evra i Leoni iz Prokuplja sa 13,3 miliona evra su takođe na listu najvećih domaćih izvoznika.

Na tom spisku je Grundfos iz Inđije sa 13,2 miliona evra.

Rudarsko topioničarski basen Bor je sa 12,7 miliona evra vrednim izvozom na dvanaestom mestu.

Potom slede kompanija Henkel sa 11,5 miliona evra, Delfi pakard iz Novog Sada sa izvozom od 10,5 miliona evra i Gorenje sa izvozom od 10,2 miliona evra.

(Bor030 / Beta)

2 KOMENTARA

  1. U izvoznim rezultatima RTB Bor od 12,7 miliona evra, u januaru 2018. godine, da li se računa nestanak bakra , zlatnog muljanja zlata i para, a sve u zlatnoj muljavini neprikosnovenog, nezasitog i nezauzdanog čelnika Sose. On nije konj, ni lasta, ni pčela, al’ galopira i leti od stranke do stranke …po karakteru veliki je manipulator i poltron vlasti.

  2. RTB Bor je ostvario dobit 2017. 55 miliona evra, izvezao bakra u januaru 2018. za 12,7 miliona evra i ako je tako poslovanje je super, jedino treba Mitilineosu da plati 60 miliona dolara, pod uslovom ako Srbija ne plati dugovanja od 40 miliona dolara. Ako je tačno da Mitilineos odustao da traži 60 miliona dolara, predlažem nenadmašnom Spaskovskom da fleš peći za topljenje koncentrata bakra nazove imenom Mitilineos i da izlije anodu posvećenu strpljivom grčkom partneru. On dobro zna kako se RTB Bor zaduživao grcima, tada je bio direktor borskih rudnika i ujedno član poslovodstva Basena Bor, a sada to telo bi se zvalo menadžment. Spaskovski priča da su ta dugovanja napravili predhodne vlasti devedesetih godina, zaboravio da je tada i on vršio vlast i te kako? Dementnost Sose ne opravdava njegove greške u prošlosti, a imaih i te kako.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here