Janković: U fokusu su radovi na trotarima i parkinzima

Radovi na asfaltiranju ulica i parkinga, su posle Vaskršnjih praznika, nastavljeni danas, a kraj svih radova predviđenih ugovorom sa građevinskom firmom „Štrabag” očekuje se do kraja maja ove godine.

Infrastrukturni radovi na trotoarima i parkinzima su trenutno u fokusu, jer su, kako kaže član Gradskog veća, Igor Janković, sve glavne saobraćajnice, kao što je planom i predviđeno već asfaltirane. Danas je asfaltirana cela ulica Milana Vasića Perice, a kako kaže, Janković, u svakoj mesnoj zajednici se ponešto radi.

„Akcenat je na manjim parkinzima, trotoarima i prilazima garaža. Završeno je oko 50 odsto stvari koje smo planirali da uradimo tokom trajanja ovogodišnjeg ugovora. Tridesetak odsto je u postupku i ostao je još jedan mali deo za koji očekujemo da će biti završen u skladu sa planom i dinamikom koju smo napravili sa menadžmentom kompanije „Štrabag”, objašnjava Janković.

On je dodao da je najfrekventniji i najveći parking u ulici Kralja Petra I je završen, te da je ostalo da se urede drvoredi kraj parkinga, ali da je u planu sređivanje još jednog velikog parkinga.

„Ono što nas očekuje u narednom periodu jeste takođe jedan od najvećih parkinga u gradu, parking između Samačkog smeštaja i Maksija. Ekipe Štrabaga su taj parking već pripremile za asfaltiranje, stavljaju se ivičnjaci i očekuje se da će taj deo grada dobiti jedan nov, lepo uređen parking”, ističe Janković.

Na zahtev Predškolske ustanove „Bambi”, odnosno roditelja čija deca svakodnevno borave u ovom vrtiću, radiće se, kaže Janković, na uređenju novog parking prostora pored ove ustanove.

U Ulici Vuk Karadžić radi se pet malih parkinga, jedan veliki ispod bolnice i četiri manja ispred stambenih zgrada duž ulice.