Javne službe u Boru spremne za zimu

1
826

Na prvoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, razgovaralo se o spremnosti javnih službi za predstojeći zimski period.

Na sednici se moglo čuti da su gradska javno-komunalna preduzeća potpuno spremno dočekuju zimu.

“Ove godine smo mnogo spremniji za zimsku sezonu nego prošle godine. Pre svega, Javno komunalno preduzeće “3. oktobar” je pojačalo svoje kapacitete novim vozilima, novim uređajima za čišćenje snega sa ulica i trotoara. U toku je postupak nabavke veće količine soli, oko 800 tona, mnogo više nego prošle godine, i agregata oko 900 tona. “Vodovod” je pripremio sve svoje mašine da pomogne u slučaju vanredne situacije, takođe JKP “Toplana” je u punoj funkciji sada. Nekoliko dana je bilo problema sa snabdevanjem toplotne energije i to je sada rešeno, proboji su sanirani. Trenutno imamo oko 17.500 tona uglja na zalihama, od početka grejne sezone je potrošeno oko 1.600 tona uglja. Remont koji je urađen u prethodnom periodu pokazao kao dobra investicija grada jer danas imamo stabilniji sistem, a pokazaće se i manju potrošnju energenta za razliku od prošle godine”, kazao je Milikić.

Gradonačelnik je naglasio da su Opšta bolnica, Elektrodistribucija sa Elektomrežom Srbije, Vatrogasno-spasilačka jedinica, kao i policija u potpunosti spremni za zad u zimskim uslovima.

1 KOMENTAR

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime