Javnim časom u gradskom parku u Boru obeležen Međunarodni dan joge

Javni čas joge održan u sredu, 21. juna, u gradskom parku u centru Bora privukao je veliki broj učesnika, koji su se okupili da obeleže Međunarodni dan joge. Ova manifestacija, koja se obeležava širom sveta, ima za cilj promovisanje mira, harmonije između čoveka i prirode, kao i holističkog pristupa zdravlju i zdravim životnim stilovima u Boru je održana u organizaciji „Tima kreativnih ideja“.

Međunarodni dan joge je inicijativa koja potiče od Republike Indije i zvanično je uspostavljena rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Srbija, zajedno sa preko 170 zemalja, podržava ovaj dan i svesna je važnosti joge kao holističkog pristupa zdravlju.

Joga donosi harmoniju u svim sferama života i ima pozitivan uticaj na prevenciju bolesti i promociju zdravlja.

Fokus manifestacije „Dani joge“ u Boru bio je usmeren na odnos roditelj-dete i podizanje svesti o zdravim stilovima života.

Javni čas je okupio roditelje i decu, a roditelji su imali ulogu asistenata i primera svojoj deci. Cilj ovog događaja bio je inspirisati roditelje i decu da zajedno vežbaju, istražujući različite aspekte zdravog života kroz igru i zajedničko provedeno vreme.

Željka Zdravković, iskusni joga instruktor, hipnoterapeut i dula, vodila je čas i pružala podršku učesnicima.

Njen profesionalni i lični put posvećen je pružanju pomoći i podrške ženama, majčinstvu i deci. Kao instruktor joge, Željka je prilagođavala časove potrebama i sposobnostima polaznika, dok je kao hipnoterapeut doprinela dubljem istraživanju i razumevanju uma i tela.

Manifestacija je imala podršku Centra za kulturu Bor, Doma omladine Bor, Kancelarije za mlade Bor, Predškolske ustanove Bambi, Udruženja roditelja Bebironče, Sportskog Saveza Bor, RTV Bor, Portala Bor030, fotografa Milenka Ranđića i Ambasade Indije.

Ambasada Indije je kao i svake godine obezbedila majice za vežbače, što je doprinelo atmosferi jedinstva i zajedništva tokom javnog časa joge.

Ova manifestacija je inspirisala roditelje i decu da se posvete zdravim stilovima života i provedu kvalitetno vreme zajedno. Kroz igru, zabavu i zajedničke aktivnosti, želja organizatora je bila stvoriti pozitivno okruženje u kojem će roditelji i deca rasti i razvijati se. Podizanje svesti o važnosti zdravog odnosa roditelj-dete i zdravih stilova života bili su ključni aspekti ove inicijative.

Održavanje javnog časa joge u Boru pokazalo je da vežbanje može biti zabavno i doneti brojne koristi za celu porodicu. Zahvaljujući predanosti instruktora Željke Zdravković i podršci lokalnih institucija, manifestacija je ostvarila svoj cilj – motivisati roditelje i decu da uživaju u vežbanju i da to postane deo njihovog svakodnevnog života.