Jelena Bačić Alimpić promovisala roman „Ringišpil“

Jelena Bačić Alimpić, popularna novosadska voditeljka, promovisala je u četvrtak svoj književni prvenac, roman „Ringišpil“ u punoj sali Narodne biblioteke u Boru.

Jelena Bacic AlimpicMnogobrojna publika, u kojoj su žene činile vidljivu većinu, ispratila je borsku promociju prvenca uspešne novinarke. koja je po obrazovanju profesorka književnosti.

„Knjigu sam napisala zato što sam osećala potrebu da izlijem svoje emocije i svoja uverenja na papir kroz likove koje sam izmaštala. Ipak, postoje asocijacije i na neke ljude iz mog detinjstva i mladosti koje sam volela. Mislim da je danas takvih, pravih i ,nadasve, poštenih ljudi veoma malo i počastvovana sam i obogaćena iskustvom što sam bila deo njihovih života“, priča spisateljica o motivu za pisanje romana.

Autorka roman opisuje kao priču o ljubavi, koja je uspela da naraste život i sudbinu.

„Njeni pokreti bili su tananiji i suptilniji od svake note. Njeno telo je sinonim za strast i umetnost istovremeno. Elegancija, lirska izražajnost, emocije i gracioznost u sebi nose jedno ime: Ana Balint.

Znala je da voli njega, jedinog, strasnom, dubokom, čistom, nemerljivom ljubavlju. Sve druge ljubavi u njenom životu bile su blede replike tog nikada zaboravljenog osećaja bliskosti, tog pripadanja drugoj duši, u kojoj se njena ogledala, tih neizrecivo tananih i nežnih emocija“.

Jelena Bačić Alimpić ispisuje intimnu povest balerine krhkog tela i džinovskog duha koji je ostavio pečat na svim slavnim baletskim scenama, gradeći istovremeno priču o malim-velikim ljudima, salašarima i umetnicima, pesnicima i njihovim muzama, senovitim bačkim salašima i gradićima, jutrima koja mirišu na slatko od dunja i nezaboravnim ruskim zimama…

Roman Ringišpil je, prema podacima Narodne bilioteke Srbije, najčitanija knjiga 2011. godine