Jelena Jozić: Na terenu razmišljam isključivo o svojim zadacima [FOTO/VIDEO]

Jelena Jozić, igračica ženskog košarkaškog kluba (ŽKK) Bor, je sa svojih 28 godina ostavila vidljiv trag u ovom prvoligaškom timu.

Čemu duguješ svoj uspeh?

Da bi se postigao bilo kakav uspeh osnovno je da se poseduje talenat, ali to nije presudno. Potrebna je upornost, želja za uspehom, kao i redovan i intenzivan trening.

Kada si zavolela košarku i šta je bio prelomni trenutak da se njome profesionalno baviš?

Kao mala, oprobala sam se u 90% sportova koje je tada Bor imao, ali je ljubav prema košarci prevagnula i tako sam se, uz podršku roditelja, posvetila njoj i to traje, sada vec 17 godina. U početku je to bilo radi druženja i putovanja, a nešto kasnije, na red je došla i profesinalnost.

Nakon dve godine provedenih u Kraljevu vratila si se u Bor. Zašto?

ŽKK Bor je nakon ispadanja iz najvišeg ranga uspostavio novi sistem i stručni štab, koji ga je, zahvaljujuci timskom radu, doveo do zajedničkog cilja, a to je povratak u 12 najboljih timova u Srbiji. Upravo je taj sistem, pored uslova i Prve lige, razlog zbog koga sam se vratila u svoj matični klub.

Važiš za jednu od najbržih igračica u klubu. Koliko je ta veština bitna u košarci?

Pa s obzirom na to da je u pitanju košarka, gde se uglavnom traži visina, meni je moja brzina veoma bitna i sa njom stvaram prednost u odnosu na protivnike.

Kako to Jelena Jozić igra možete pogledati u sledećem video prilogu.

ŽKK Bor je ušao u prvu ligu zahvaljujući odličnim rezultatima celog tima. Koliko je zahtevno pratiti svakog igrača i timski igrati?

 Košarka je timski sport u čijem težištu i jeste timski rad, odnosno međusobno pomaganje, a tom timskom radu doprinose i individualni kvaliteti svakog igrača.

O čemu razmišljaš dok igraš i koliku podršku ti pružaju trener i ostali u timu?

Na terenu razmišljam isključivo o svojim zadacima, koje sam dobila od trenera, naravno uz njegovu i veliku podršku celog tima sve je daleko lakše i uspešnije.

ŽKK Bor ima dosta pridošlica, među kojima su Kentra Washington, koja od letos igra, kao i kapiten Emeše Vida. Kako to utiče na ceo tim?

Za razliku od ostalih klubova u Srbiji, koji imaju iole veće ambicije, ŽKK Bor ima samo 4 igrača “sa strane”. Pored Emeše Vide i Kentre Washington, tu su makedonska reprezentativka Nena Trajčevska, kao i Sanela Suturović. Njihovim dolaskom ceo tim podiže svoj trening i svoju igru na viši nivo, samim tim i više napreduje u svakom smislu.

Šta bi poručila borskoj omladini?

Svima bih preporučila da se bave sportom, u ovom slučaju košarkom, pre svega zbog zdravlja, a naravno i zbog druženja, putovanja i jos mnogo lepih i korisnih stvari koje sport nosi, kao i da dođu i da nas podrže u što većem broju u nastavku sezone.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]