JKP „3. oktobar“ demantuje optužbe da nehumano postupa sa životinjama

Javno komunalno preduzeće „3. oktobar“ čija je služba „zoohigijene“ zadužena za zbrinjavanje pasa lutalica u Boru demantovalo je danas navode i da nehumano postupa sa životinjama. U saopštenju se navodi da preduzeće postupa po zakonima i propisima koji se odnose na ovu oblast.

Pas lutalica

Povodom tekstova objavljenih na pojedinim društvenim mrežama, a radi istinitog i potpunog informisanja građana i javnosti, J.K.P. „3. Oktobar“ Bor sa potpunom odgovornošću demantuje navode o nehumanom i surovom postupanju sa psima lutalicama, i tvrdi da se u poverenim poslovima zoohigijenske službe u potpunosti pridržava svih zakona i propisa koji regulišu ovu oblast. Ovo preduzeće je pod svakodnevnim nadzorom nadležnih inspekcijskih službi kao i organa ovlašćenih za stručni nadzor u obavljanju ove delatnosti, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu JKP „3. oktobar“.

Na pojedinim društvenim mrežana pojavile su se fotografije na kojima se vide psi „zbijeni“ u malim kavezima za koje se tvrdi da su slikane u objektima JKP „3.oktobar“.